Wat in huis?

We hebben een uitgebreide collectie in huis, echt voor elk wat wils.

Niet alleen Nederlandstalige literatuur maar ook enkele Anderstalige collecties. Zowel voor baby's en peuters, kleuters, lagere school kinderen en jongeren als voor volwassenen. Niet alleen boeken, maar ook een uitgebreide film & muziekcollectie kan je bij ons vinden net als een heel goede collectie voor als je nog Nederlands aan het leren bent. 

Nederlandstalige collectie

Niet alleen zetten we in op een heel hedendaagse collectie, ook voor de klassiekers is er plaats in onze collectie. Dit wil dus zeggen dat zowel onze fictieboeken als onze informatieve collectie heel uitgebreid is.

 

Engelstalige collectie

We maken een mooie, kleine selectie van Engelstalige literatuur. Onderaan vind je enkele nieuwe aanwinsten.

Bulgaarse collectie

We starten in 2019 met een Bulgaarse (boeken)collectie, ook voor kinderen en volwassenen. Vanaf januari richten we een collectie-maak-groep op in de bibliotheek. Samen zullen we de collectie opbouwen en up to date houden. We zijn altijd op zoek naar suggesties voor nieuwe titels, die mag u ons laten weten. Hebt u zin om mee te werken aan deze collectie? Mail Aäron Willem voor meer informatie. 

Franstalige collectie

Zoek je iets in het Frans? We hebben in onze bibliotheek de kleine wisselcollectie van onze buren aangevuld met de meest recente werken. Kan je het dan niet vinden of zoek je Franstalige dvd's en cd's in de collectie van : probeer dan de catalogus van de Franstalige bibliotheken in Brussel. 

De Franstalige bibliotheek van Schaarbeek, Sésame, zit naast de Nederlandstalige bibliotheek op Lambermontlaan 220.

Nederlandstalige collectie

Niet alleen zetten we in op een heel hedendaagse collectie, ook voor de klassiekers is er plaats in onze collectie. Dit wil dus zeggen dat zowel onze fictieboeken als onze informatieve collectie heel uitgebreid is.

Bovendien hebben we sinds dit jaar hebben we ook een collectie manga's en documentaires.  

We zijn ook bijzonder trots op onze fantastische collectie films, muziek en volwassen strips.

Voor de jongeren hebben we boven een hele aparte hoek geïnstalleerd waar niet alleen een collectie op maat staan maar ook een heerlijke hangplek is gemaakt. 

En wil je even rustig de krant of een tijdschrift lezen? Ontdek in onze leeshoek op de benedenverdieping een uitgebreide collectie. 

Kan u toch niet vinden wat je wilt of heb je nog enkele suggesties van materialen die we zeker niet mogen missen in onze bibliotheek, stuur ons een mail of ga via mijnbibliotheek voor je suggestie. Je krijgt dan ook bericht als je materiaal aangekomen is.

We hebben ook een uitgebreide collectie voor Nederlands leren.