Voor volwassenen

De bibliotheek heeft een uitgebreide collectie en voor elk wat wils.

Ook voor hen die niet graag lezen.

Er zijn films, documentaires, manga's, prachtige graphic novels, strips, poëzie, fictie- en informatieve boeken.

Onze nieuwste aanwinsten staan hier wekelijks in de kijker.

Heb je interesse in een leesclub er zijn niet één maar twee leesclubs in Schaarbeek.

Lees hieronder verder voor meer informatie.

Onze collectie

Boeken

Nederlandstalige en anderstalige fictie, poëzie, Graphic novels, manga's, informatieve boeken, strips voor volwassenen ... de bibliotheek van Schaarbeek heeft het allemaal. Kan je toch nog niet vinden wat je wilt, we staan open voor suggesties. Kom naar de balie of ga via mijn bibliotheek

Muziek

Ook de cd-collectie is heel divers en uitgebreid: van populaire muziek tot Franse chansonniers, jazz....maar vooral een uitermate mooie collectie klassieke muziek, met zorg uitgewerkt voor u. We proberen de nieuwste releases van de verschillende genres zo goed mogelijk op te volgen en zo snel in de bibliotheek te krijgen. Ontdekte u laatst iets prachtigs die we nog niet hebben in onze collectie. Laat het ons zeker weten!

Films & documentaires

Bibliotheek Schaarbeek grasduint door de filmgeschiedenis, volgt elke nieuwe recensie en pikt er de mooiste, de beste, de zotste, de liefste uit: van zwart-wit-klassiekers tot hedendaagse hits, van rauwe noir tot zeemzoete romantiek. Sinds mei 2019 hebben we ook een ongelooflijk relevante documentaire collectie in de bibliotheek. Kijk geregeld op deze pagina voor de tips uit onze bibliotheek. 

 

 

 

 

 

 

De Schaarbeekse leesclubs

Boekenboudoir

Elke eerste woensdag van de maand komt de boekenclub Boekenboudoir samen om 20u in de Bib. De boekenclub staat open voor iedereen. Het volgende boek dat we bespreken is ZWART. Zwart is op vele vlakken een bijzonder boek. Voor de eerste keer in de Nederlands-Vlaamse letteren maken zwarte auteurs een statement dat zwarte literatuur niet enkel in andere talen en op andere continenten te vinden is. Deze bundel waar meer dan 20 auteurs aan meewerkten opent nieuwe perspectieven, een aanrader! Wie graag deelneemt kan het boek ontlenen in onze bib. Er worden voldoende exemplaren voorzien, vraag er gerust naar aan de balie.

Volgende data boekenboudoir:

6 maart: Vamba Sherif e.a. “Zwart”

3 april: Saskia De Coster “Wat alleen wij horen”

Leesme!

Wie zich graag aansluit bij een (andere) leesclub, check zeker ook Leesme! Want Schaarbeek telt maar liefst twee Nederlandstalige boekenclubs. Hun boekenkeuze en data kun je makkelijk in de gaten houden via de website van Leesme: http://leesclubleesme.pbworks.com/w/page/120293289/Agenda

Je eigen boekenclub oprichten?

Kan je je niet vinden in één van deze boekenclubs en heb je zin om ook met wat vrienden een boekenclub te starten. Neem contact op met Aäron Willem via awillem@schaarbeek.irisnet.be en hij helpt je op weg en zoekt naar de beste manier om jullie te ondersteunen met de boeken of de organisatie. Hetzij met de bibliotheek als locatie hetzij elders.