Het leesplezier is overschaduwd maar we willen er graag zijn voor iedereen. Hou je daarom aub goed aan de afspraken en zo kunnen we het samen veilig houden!

U kan op voorhand een pakket reserveren en komen ophalen aan de reservatiekast. Op aanvraag kan u het pakket ook aan de ingang laten afgeven.

Wil u toch zelf uw materialen uitkiezen? Dan vragen we je maximum 15 minuten in de bibliotheek te blijven.

 

 

 

We beperken de aantallen bezoekers aan de deur. Wacht aan de straatkant tot één van de bibliotheekmedewerkers je binnenlaat. Hou aub de inkom vrij. De ruimte laat geen 1,5 m afstand toe. Deze afstand is essentieel voor de veiligheid.

Volwassenen en kinderen ouder dan 12 dragen een mondmasker in de bibliotheek. Lezen en studeren kan momenteel niet in de bibliotheek. We vragen aan iedereen om het bezoek te beperken tot maximaal een kwartier. Alle materialen werden automatisch verlengd tot 7 december. Je kan je materialen in de grote groene boeken box achterlaten. We halen de box meermaals per dag leeg.

Afhaalpakketten: iedereen met een lidkaart van de Brusselse bibliotheken kan gratis titels reserveren en afhalen in Bib Sophia. Zo kan je je tijd in de bibliotheek zo goed mogelijk beperken en krijgt iedereen de kans op een veilige manier zijn materialen in de bibliotheek op te halen.

Hoe werkt het?

Je plaatst een bestelling door online te reserveren via Mijn Bibliotheek. Helemaal gratis.

Stap 1: Reserveer de titels die je wil lenen via Mijn Bibliotheek.

Stap 2: Je ontvangt een bevestigings­mail zodra wij je bestelling klaargezet hebben. Reken op gemiddeld 2 werkdagen tussen je reservatie en deze bevestigings­mail.

Stap 3: Je kan tot 2 weken later je titels komen afhalen in de afhaalbib, tijdens de openingsuren.

Stap 4: Veel leesplezier! Eens uitgelezen, kan je je boeken terugbrengen via het inleverpunt buiten of in de afhaalbib.

tweemaskers

Meer info ↓

 

Algemeen:

Voel je je ziek? Of heb je symptomen die op Covid-19 kunnen wijzen? Blijf dan alsjeblieft thuis.

We voorzien een duidelijk circulatieplan en voldoende ontsmettingszuilen. De open ramen en deuren in de bibliotheek zorg en ervoor dat er continu verse buitenlucht binnenkomt. Het is dan helaas wat frisser maar een goede sjaal en muts en/of dikke trui helpen. Veiligheid even boven (warm) comfort.

Activiteiten voor kinderen onder de 12 jaar gaan voorlopig nog steeds door. Je moet hiervoor wel reserveren aan de balie of via de website. We beperken onze groepjes tot 10 kinderen.

Heb je nog andere vragen?

Dan kan je mailen naar Bib Sophia (bibsophia@schaarbeek.be) of bellen naar 02/245 32 90.

Voor algemene vragen over het coronavirus kan je terecht op www.info-coronavirus.be/nl/faqs/

Het leesplezier is overschaduwd maar we willen er graag zijn voor iedereen. Hou je daarom aub goed aan de afspraken en zo kunnen we het samen veilig houden!

zitmeubel Bib Sophia