De bibliotheek is open voor publiek.

We vragen om jullie handen te ontsmetten bij binnenkomst en afstand te houden van de anderen.

Je kan per bubbel of alleen aan één van de leestafels de krant lezen.

De bibliotheekmedewerkers kunnen vragen, bij grote drukte, om even buiten te wachten of je bibliotheekbezoek af te ronden om de veiligheid van iedereen te kunnen blijven garanderen.

Wil je toch liever niet te lang in de bibliotheek blijven. Geen probleem. We maken jullie pakket graag op voorhand klaar zodat je enkel binnen & buiten moet.

Verrassingspakketten: Stuur een mail naar bibsophia@schaarbeek.be of bel naar 02 245 32 90 en samen met je bibliotheekkaartnummer/naam laat je weten of je een verrassingspakket wilt en wanneer je het komt ophalen.

Afhaalpakketten: iedereen met een lidkaart van de Brusselse bibliotheken kan gratis titels reserveren en afhalen in Bib Sophia. Zo kan je je tijd aan de deur van de jeugdbibliotheek zo goed mogelijk beperken en krijgt iedereen de kans op een veilige manier zijn materialen aan de bibliotheek op te halen.

Hoe werkt het?

Je plaatst een bestelling door online te reserveren via Mijn Bibliotheek. Helemaal gratis.

Stap 1: Reserveer de titels die je wil lenen via Mijn Bibliotheek.

Stap 2: Je ontvangt een bevestigings­mail zodra wij je bestelling klaargezet hebben. Reken op gemiddeld 2 werkdagen tussen je reservatie en deze bevestigings­mail.

Stap 3: Je kan tot 2 weken later je titels komen afhalen tijdens de openingsuren.

Stap 4: Veel leesplezier! Eens uitgelezen, kan je je boeken terugbrengen via het inleverpunt buiten of in de doos aan de inkom van de afhaalbib.

tweemaskers

Meer info ↓

 

Algemeen:

Voel je je ziek? Of heb je symptomen die op Covid-19 kunnen wijzen? Blijf dan alsjeblieft thuis.

We voorzien een duidelijk circulatieplan en voldoende ontsmettingszuilen. De open ramen en deuren in de bibliotheek zorg en ervoor dat er continu verse buitenlucht binnenkomt. Het is dan helaas wat frisser maar een goede sjaal en muts en/of dikke trui helpen. Veiligheid even boven (warm) comfort.

Activiteiten voor kinderen onder de 12 jaar gaan voorlopig nog steeds door. Je moet hiervoor wel reserveren aan de balie of via de website. We beperken onze groepjes tot 10 kinderen.

Heb je nog andere vragen?

Dan kan je mailen naar Bib Sophia (bibsophia@schaarbeek.be) of bellen naar 02/245 32 90.

Voor algemene vragen over het coronavirus kan je terecht op www.info-coronavirus.be/nl/faqs/

Het leesplezier is overschaduwd maar we willen er graag zijn voor iedereen. Hou je daarom aub goed aan de afspraken en zo kunnen we het samen veilig houden!

zitmeubel Bib Sophia