We breiden onze afhaaluren uit  naar dinsdag & donderdag van 12u tot 16u en op woensdag tot 19u. Ook op zaterdag tijdens onze normale openingsuren van 10u tot 13u ben je van harte welkom voor je afhaalpakket!

Heb je spontaan zin in een bezoekje aan de bibliotheek? Dat kan! Je hoeft geen afspraak meer te maken als je dat niet wiltVia de etalages zie je onze nieuwste aanwinsten en je kan ter plekke de materialen opvragen.

Indien je niet zelf kan langskomen, neem contact met ons op en we bekijken wat we voor u kunnen doen.

De uitleenperiode loopt automatisch tot 1 week na de heropening.

We laten jullie zeker weten wanneer jullie je materialen weer zelf kan komen kiezen in de bibliotheek. 

De hele ploeg kijkt hier hard naar uit! 

Hoe ga je te werk?

Optie 1: 

Je weet exact wat je wilt!

Je kiest de materialen die je wil lenen via de online catalogus op https://schaarbeek.bibliotheek.be Je gaat daarbij steeds na of het materiaal beschikbaar (aanwezig) is in de bib door te klikken op 'Waar staat het'?

je kiest maximaal 15 materialen per bibliotheekkaart voor jou en je andere gezinsleden.

je bezorgt ons je selectie door een mail te sturen naar bibliotheek@schaarbeek.be. Je vermeldt je naam en het nummer van de bibliotheekkaart. Telefonisch je lijst doorgeven of een afspraak maken kan ook! 

je vermeldt duidelijk de titel en auteur van het werk. Bij voorkeur verduidelijk je ook om welk type materiaal het gaat (jeugd- of volwassenenboek, strip, dvd, cd, luisterboek...). Als er onduidelijkheid is over welk materiaal het gaat, ontstaat het risico dat we je aanvraag niet juist kunnen behandelen.

Optie 2:

Je zet op mail welke genres je graag hebt of voor welke leeftijd het moet zijn. Bijvoorbeeld: 5 grappige peuterboeken, een stoer verhaal voor iemand van 10 jaar, een romantisch boek voor een 37 jarige, een ontroerende film voor volwassenen, een informatief boek over kunst...

Wij maken dan een verrassingspakket voor jou klaar dat je kan ophalen op het afgesproken uur.

Optie 3:

Je belt ons op of je mailt en maakt een afspraak of je komt gewoon langs aan de afhaaldeur om een pakketje te komen samenstellen aan onze etalage.  

Neem een keuzeformulier aan de afhaalpost en duidt aan welke materialen je graag wil meenemen - wij stellen het dan ter plekke samen en zetten het op je kaart. 

 

OPGELET! 

Als je een afspraak wilt ontvang je een bevestiging met de dag en het uur waarop je de materialen kan ophalen. 

Het afhalen van materialen gebeurt op maandag en vrijdag, telkens tussen 12u en 16u, op woensdag tussen 12u & 19u of op zaterdag tussen 10u & 13u. Het afhalen vindt plaats in de binnenplaats van de bibliotheek ter hoogte van de jeugdafdeling.  De spontane bezoekjes kunnen dan ook. Hou voldoende afstand indien er iemand voor jou aan het afhaalpunt staat. 

Kom bij voorkeur alleen in de rij staan zo beperken we het aantal wachtenden in de rij. 

De materialen die je wilt terugbrengen kan je deponeren in onze boekenbox.  De materialen worden elke dag uit de box gehaald en blijven dan 3 dagen in afzondering staan voor we ze ontsmetten en terug in omloop brengen. 

De uitleenperioden lopen automatisch tot 1 week nadat al de maatregelen weer onnodig zijn.