Secundaire Scholen

Wil je graag de bibliotheek bezoeken met je klas? 

Of heb je een idee voor een activiteit in de bibliotheek?

Vraag snel een klasbezoek aan of laat je ideeën voor een activiteit zeker weten! 

Een activiteit met de bibliotheek voor jouw klas? 

Ken je de bibliotheek al voldoende en heb je geen 'klassieke' rondleiding meer nodig. Kunnen we samen met jou een activiteit op maat maken.

Samen een stripverhaal maken, een lezing over identiteit of je eigen postcast maken... het kan allemaal.

 

 

 

Wat is een individuele lenerskaart

De leerlingen van de secundaire scholen kunnen, in tegenstelling tot deze van de lagere scholen enkel uitlenen op een individuele lezerskaart.  

Hoe werkt het? 

Bezorg ons een week vóór je eerste bezoek een leerlingenlijst, met opgave van geboortedatum en adres. Wij maken dan voor elke leerling een lenerskaart (gratis tot 18 jaar). 

Een individuele lenerskaart wordt meegegeven aan de leerling en kan ook gebruikt worden voor of na de klasbezoeken, tijdens de gewone openingsuren van de bib. Met deze kaart kan de leerling ook andere vestigingen bezoeken van het netwerk van de Brusselse bibliotheken.

De leerling draagt verantwoordelijkheid over zijn kaart en de geleende materialen. Hij betaalt dus ook boete, eventuele portkosten en vergoeding bij verlies van materialen. Zorg dat je dit zeker duidelijk maakt aan de leerlingen  en de ouders. We bezorgen elke leerling een overzicht van het reglement en de tarieven. 

Met deze kaart kan je maximum 15 boeken, luisterboeken, tijdschriften, cd’s, vertelplaten, gezelschapsspellen en dvd’s ontlenen.

De uitleentermijn bedraagt 4 weken. Alle materialen zijn gratis uit te lenen.  De materialen kunnen twee keer verlengd worden, tenzij ze gereserveerd zijn.

Bij verlies van zijn kaart betaalt de leerling 2 € voor de aanmaak van een nieuwe kaart.

Tip: Indien je voor het eerst voor een klas staat of van klas veranderde, vraag je best aan de vorige leerkracht of die al een klaskaart heeft.

Onze bibliotheek maakt deel uit van het netwerk van de Brusselse bibliotheken. Dit wil zeggen dat je met één lenerskaart terecht kan in alle Brusselse Nederlandstalige bibliotheken. De catalogus is beschikbaar via zoeken.schaarbeek.bibliotheek.be

De bibliotheek bezoeken?

Vraag hier je klasbezoek aan