Open bibliotheek ateliers!

In onze bibliotheek zullen vanaf september maandelijks creatieve ateliers plaats hebben voor kinderen en jongeren van het vierde leerjaar tot en met het zesde leerjaar. 

 

Elke eerste woensdag van de maand komt de groep van de lagere school samen in de bibliotheek. 

 

Bibliotheek Schaarbeek is een rustpunt in de stad, een laagdrempelige vrijplaats vol leesplezier en vrije toegang tot informatie voor jong en oud.

De loutere opstelling van een collectie is voor sommige kinderen en jongeren echter onvoldoende om te leiden tot leesbevordering en kennis.

Met onze creatieve ateliers willen we actief iets in gang zetten, de fantasie prikkelen, spelenderwijs verhalen en verschillende perspectieven brengen en zo bijdragen tot individuele processen van reflectie. We willen kinderen en jongeren de kans bieden om zich verhalen eigen te maken, met hun eigen talenten, interesses en smaken. We willen hen zo helpen om vanuit een kritische blik hun eigen verbeelding, verhaal en creatie vorm te geven.

We houden elke maand nieuwe inschrijvingen, zodat het aanbod open blijft voor telkens nieuwe deelnemers. Er kan niet ingeschreven worden voor een hele reeks.

Er is geen voorbereiding of voorkennis nodig om deel te nemen aan de ateliers. We vragen geen inschrijvingsgeld. Elke maand in de nieuwsbrief én op de website komen jullie te weten wat we doen en kunnen jullie je per keer inschrijven (per groep 15 deelnemers). 

Krijg je de nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in

Tijdsreizigers voor iedereen van het vierde tot het zesde leerjaar!

20190702 Tijdreizigers.png

 

De Tijdreizigers

Een creatief atelier voor kinderen van het vierde tot en met het zesde leerjaar. Sophie Vanhomwegen is een ervaren begeleider van artistieke jeugdworkshops. Zij zal vertrekken vanuit de vragen en ideeën van de kinderen om ze zo vanuit hun eigen motivatie en talenten tot reflectie en creatie te brengen.

Op woensdag 9 september knutselen we zomaar eventjes onze eigen gezelschapsspellen in elkaar. Tijdloze klassiekers worden omgezet naar eigen creaties. Zoals steeds vertrekken we vanuit de kracht van letters, woorden en klanken uit verschillende landen. 

Op woensdag 7 oktober reizen we met een teletijdmachine naar de toekomst! Aan de hand van een green screen studio kruipen we in een wereld en tijdzone die we zelf bedenken. 3…2…1… Laat de camera draaien!

Je kan gratis deelnemen aan het atelier, maar inschrijving is verplicht wegens de beperkte plaatsen.

Schrijf je nu in voor het volgende atelier via bibliotheek@schaarbeek.be, 02 245 32 90 of aan de balie in de bib

Sophie Vanhomwegen is een ervaren begeleider van artistieke jeugdworkshops. Zij zal vertrekken vanuit de vragen en ideeën van de kinderen om ze zo vanuit hun eigen motivatie en talenten tot reflectie en creatie te brengen.