Vanaf 1 oktober: Ellen De Haes in de bibliotheek.

Benieuwd naar wie ik ben en waarom ik zo graag werk voor een bibliotheek?

Hallo, ik ben Ellen De Haes en start op 1 oktober als onthaal- en collectie coördinator in de bibliotheek van Schaarbeek. Wat ik zo bijzonder vind aan de openbare bibliotheek is de leuke collectie, het contact met de bezoekers en de originele activiteiten die georganiseerd worden. Het is een organisatie die steeds in beweging is en mee evolueert met de veranderende samenleving. Het enige nadeel aan deze job is de dagelijkse confrontatie met zoveel interessante boeken die ik nooit allemaal zal kunnen lezen. Terug in Brussel werken is voor mij een beetje thuiskomen, het is een fantastische stad met enorm veel leuke plekken en initiatieven. Ook tussen de Brusselse bibliotheken heerst er een goede sfeer en wordt er meer en meer samengewerkt. Ik heb voordien in de Koninklijke bibliotheek, voor het netwerk van de Brusselse bibliotheken, in de bibliotheken van Evere en van de Universiteit Antwerpen gewerkt. Ik hoop dat ik met mijn ervaring en enthousiasme kan bijdragen aan een warm onthaal en een inspirerende bibliotheek met een kwalitatieve collectie waar iedereen telkens iets nieuws kan ontdekken. Ik heb er in ieder geval ongelofelijk veel zin in!