BRAM TIPT OVER

Er zijn ongeveer 53000 materialen in de bibliotheek De boeken, films, spelletjes die door zijn handen gaan haalt Bram eruit en raadt hij hier aan. Elke reden is goed genoeg: het geestigste boek, het meest leerrijke spel of de droevigste fim. Ze komen allemaal in bod in dit segment. Laat je inspireren en laat je leiden door het meest betoverende deel van de bibliotheek!

nutt

Deze week las ik “De meest nutteloze dieren ter wereld”, het recentste boek van Philip Bunting. Bunting heeft al een aantal leuke weetboekjes over dieren, elk van hen heb ik met een glimlach op het gezicht vastgehad. “De meest nutteloze dieren ter wereld” sprak me aan, omdat de titel best geestig is, uitnodigt tot verdere inspectie. Een lijst van minder bekende dieren is ook een handig hulpmiddel bij dat spel waar je om beurten dierennamen zegt en de eerste letter van elk dier moet de laatste letter zijn van het vorige dier. Aap, papegaai, ijsbeer, ratelslang, gnoe, ezel, leeuw, walabi, ijsbe- dorie… Kan je je het gezicht van je medespelers voorstellen wanneer jij “Axolotl” de groep ingooit?

Mooie, vlakke tekeningen, die niettemin natuurgetrouw overkomen, geestige weetjes over girafkevers (raad eens waarom ze zo heten?) en koala’s (wist je dat ze 2 duimen per hand hebben?). Verhalen voor het slapengaan, er is niets mis mee. Niettemin, een pagina “maf dier met tal van kenmerken” elke avond voorlezen, het kan best leuk zijn.