Als lezen moeilijk gaat... lees dan met luisterboeken

De leesboeken van de jeugdafdeling kregen een sticker op de rug met het anderslezenapp icoontje. Vanaf nu kan je makkelijk een boek van de bibliotheek matchen met een luisterboek van de Luisterpuntbibliotheek.

anderslezen

Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking (blind, slechtziend, dyslexie, afasie, fysieke beperking, ...). Voor kinderen (en volwassenen) die problemen ervaren met lezen, kan het helpen om een luisterboek te gebruiken tijdens het lezen.

Daarom zorgden wij in onze jeugdafdeling voor herkenbare stickers op alle leesboeken die Luisterpunt ook aanbiedt als luisterboek.

Heeft jouw kind het dus moeilijk met lezen en wil je gebruik maken van de collectie van Luisterpunt? Dan zorgen wij voor een lidmaatschap bij Luisterpunt. Informeer er naar aan onze balie of mail naar bibsophia@1030.be

Meer info is hier te vinden. Luisterpunt is er ook voor volwassenen.