Kranten en tijdschriften

In de bib kan je dagelijks nationale en internationale kranten en tijdschriften raadplegen. Die kan je gezellig lezen aan onze grote leestafel of in onze zeteltjes her en der in de bibliotheek verstopt. 

Een uitgebreider assortiment vind je in ons digitaal krantenarchief Gopress. Je vindt er gratis alle krantenartikels online terug, behalve de krant van vandaag en gisteren (die kan je wel in papieren versie raadplegen in onze bibliotheek). Een ideale tool voor spreekbeurten of ander schoolwerk. Of je kan er gewoon de krant van eergisteren nalezen.

Hoe ga je te werk?

Ga naar de catalogus en klik op het tabblad 'Krantenarchief' om deze digitale collectie te doorzoeken.

Als je op de titel van een artikel klikt en nog niet aangemeld bent, krijg je het loginscherm van Mijn bibliotheek te zien. Meld je aan om het artikel te lezen. Bevind je je in de bib? Dan hoef je niet aan te melden en word je automatisch doorgestuurd naar het artikel.

Nieuw in de bibliotheek vanaf maart 2019

Vanaf maart hebben we extra kranten in de bibliotheek. Zo kan je vanaf maart ook, naast onze huidige vier kranten, volgende kranten lezen: 

De Tijd, Die Frankfürter Allgemeine Zeitung, Het Nieuwsblad, Le Monde, NRC Handelsblad, The Guardian, The New York Times

Ook bij de tijdschriften voegden we er enkele toe: 

The New Yorker, Aniway, Charlie magazine, Tijdschrijft voor NT2, Filmmagie, Cosmogirl, Deus Ex Machina,  Quest Junior, Songlines