Livre
Néerlandais

Pandora

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Vosje Pandora woont helemaal alleen op een afgelegen plek. Op een dag vindt ze een gewonde vogel. Ze verzorgt hem tot hij weer kan vliegen. Zal Pandora nu alleen achterblijven? Prentenboek met rustige, mysterieuze illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet supplémentaire
prentenboeken
Titre
Pandora / tekst en illustraties Victoria Turnbull
Auteur
Victoria Turnbull
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pandora
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789044828603 (hardback)

Commentaires

Het vosje Pandora woont helemaal alleen op een eenzame plek, waar allemaal achtergelaten spullen liggen. Ze vindt snel een huisje maar er komt nooit eens iemand langs. Op een dag valt er zomaar een vogel uit de lucht. Helaas is zijn vleugel gebroken. Pandora kan alles repareren, maar weet niet precies wat ze dit keer moet doen. Ze verzorgt de vogel goed en als die hersteld is, keert de vogel steeds weer terug bij Pandora. Steeds neemt de vogel kleine, bijzondere dingen mee terug naar het nestje dat Pandora voor hem gebouwd heeft. Op een dag blijft hij weg en kan Pandora alleen nog maar verdrietig in bed liggen treuren. Maar dan gebeurt er iets bijzonders. Dit speciale boek stemt tot nadenken en kan aanleiding zijn tot gesprekken met kinderen. Wat als er iets dierbaars verdwijnt? Hoe kun je dan reageren? De fraaie tekeningen in dit boek zijn bijna mysterieus en uitgevoerd in pasteltinten. Prachtig boek om te praten over eenzaamheid, verlies en verdriet. Vanaf ca. 4 jaar.

Pandora

Het vosje Pandora leeft alleen in het land vol gebroken dingen. Ze vult er haar dagen en meteen ook haar eenzame leven met het verzamelen en herstellen van wat voor anderen verloren of vergeten lijkt. Als er op een dag een ‘gebroken’ vogel uit de lucht valt, spendeert ze al haar tijd en toewijding aan het opknappen van dit dier. Eens hij weer kan vliegen, vult hij zijn nest en Pandora’s leven met kleinigheidjes uit verre streken. Tot hij op een dag niet terugkeert en Pandora alleen en verdrietig achterblijft. Terwijl het vosje wegkwijnt, ontluiken de zaadjes die de vogel in het nest achterliet en langzaam groeien ze uit tot weelderige planten die het leven van Pandora weer kleur en warmte geven.Met een paar lijnen, kleuren en vooral schakeringen bracht Victoria Turnbull een aandoenlijk vosje tot leven. De tekst bij dit verhaal is zeer beknopt maar net voldoende om de lezer mee te nemen in de sfeervolle pastelkleurige illustraties die er naadloos bij aansluiten. Z…Lire la suite