Livre
Néerlandais

Ik kom je opeten!

Tony Ross (auteur)

Ik kom je opeten!

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een monster uit het heelal is op zoek naar Bennie om hem op te eten; het blijkt maar zo groot als een lucifer te zijn. Griezelprentenboek met grote originele illustraties in heldere kleuren voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Sujet supplémentaire
Griezelverhaal, prentenboeken
Titre
Ik kom je opeten!
Auteur
Tony Ross
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I'm coming to get you
Éditeur
Amsterdam: Memphis Belle, © 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789463130912 (hardback)

Commentaires

Een eng monster uit het heelal gaat met zijn ruimteschip op zoek naar Bennie, om hem op te eten. Onderweg verslindt hij o.a. een planeet en enkele sterretjes. Verrassend is het einde: als hij uiteindelijk tevoorschijn komt en Bennie wil bespringen, blijkt hij nog kleiner dan een lucifer te zijn. Een goed verzorgd, heerlijk prentenboek met een geestig griezelverhaal. Biedt een goed uitgangspunt om met kinderen over bang zijn en griezelen te praten. Weinig tekst, in klare taal geschreven en in een dikke letter onder de platen afgedrukt. De tekeningen in pen en waterverf zijn kleurig, origineel en met gevoel voor humor getekend. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Anthony Lee Ross, dit Tony Ross né le 10 août 1938, est un illustrateur et auteur de littérature d'enfance et de jeunesse britannique.

Après avoir étudié à l'école d'art de Liverpool, il se lance dans un prolifique carrière d'illustrateur.

Il a illustré plusieurs romans de Richmal Crompton (série William), Jeanne Willis, Dominique Demers (série Une aventure de Mlle Charlotte), Francesca Simon (série Horrible Henri) ou Paula Danziger (série Lili Graffiti).

Il a reçu le Deutscher Jugendliteraturpreis en 1986.

Il enseigne l'illustration à l'école polytechnique de Manchester.

Il écrit et illustre seul plusieurs albums. Sa série Petite Princesse a été adaptée sous forme de série télévisée d'animation, Petite Princesse. Avant de devenir auteur illustrateur, il voulait devenir pilote d'avion.

En lire plus sur Wikipedia