Livre
Néerlandais

Eerste gekke sprookjesboek

Tony Ross (auteur)

Eerste gekke sprookjesboek

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Acht bekende en minder bekende sprookjes zoals 'Roodkapje', 'Goudlokje' en 'De kolossale koolraap' worden naverteld. Met veel grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Eerste gekke sprookjesboek / herverteld en geïll. door Tony Ross
Auteur
Tony Ross
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
My first nursery stories
Édition
1
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2010
92 p. : ill.
ISBN
9789052474441 (hardback)

Commentaires

Acht bekende en minder bekende sprookjes worden herverteld en tot leven gebracht in de vele kleurenillustraties. Aan bod komen onder andere 'Roodkapje' en 'De drie biggetjes', maar ook de 'Speculaaspop' en 'De kolossale koolraap' worden naverteld en zijn voorzien van vele prenten in de welbekende stijl van de illustrator. De kleurrijke illustraties zijn vrolijk en geven de sprookjes een extra dimensie. De illustraties zijn wisselend van grootte en beslaan soms een dubbele pagina. De sprookjes zelf zijn flink ingekort, maar blijven wel dicht bij het oorspronkelijk sprookje. De schrijver/illustrator heeft in de tekst en illustraties de nodige elementen toegevoegd die het boek aantrekkelijk maken. Voor heel jonge kinderen kunnen sommige illustraties wat gruwelijk overkomen, zoals de illustratie waar oma wordt opgegeten door de wolf en haar bril nog door de lucht vliegt. Op het aantrekkelijke omslag staat Volkert de Vos uit het sprookje 'Hennie de Hen'. Tegelijk verscheen 'Mijn favoriete …Lire la suite

Eerste gekke sprookjesboek

Tony Ross hervertelt en illustreert sprookjes voor kleuters. Bekende sprookjes als De Drie Biggetjes, Roodkapje, Goudlokje, en Sjaak en de Bonenstaak. Maar ook - mij alvast - volstrekt onbekende als De Drie Geitjes de Groot, De Kolossale Koolraap, Hennie de Hen, en De Speculaaspop. Daarvoor geeft hij de verhalen het ritme en de herhaling die jonge kinderen zo prettig vinden. En daartoe voegt hij een geweldige portie dynamiek toe: in verhaal en dialoog, in het spelen met typografie, en in de illustraties die meer dan eens van het blad knallen. Enkele randbemerkingen: tussen p 52 en 53 ontbreekt een zin. En bij het dichtklappen van het boek bleef ik zitten met de vraag waar die “gekke” in de titel op slaat. Maar laat dit je niet weerhouden om te genieten van dit sprookjesboek dat met kop en schouders boven z’n soortgenoten uitsteekt.

À propos de Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Anthony Lee Ross, dit Tony Ross né le 10 août 1938, est un illustrateur et auteur de littérature d'enfance et de jeunesse britannique.

Après avoir étudié à l'école d'art de Liverpool, il se lance dans un prolifique carrière d'illustrateur.

Il a illustré plusieurs romans de Richmal Crompton (série William), Jeanne Willis, Dominique Demers (série Une aventure de Mlle Charlotte), Francesca Simon (série Horrible Henri) ou Paula Danziger (série Lili Graffiti).

Il a reçu le Deutscher Jugendliteraturpreis en 1986.

Il enseigne l'illustration à l'école polytechnique de Manchester.

Il écrit et illustre seul plusieurs albums. Sa série Petite Princesse a été adaptée sous forme de série télévisée d'animation, Petite Princesse. Avant de devenir auteur illustrateur, il voulait devenir pilote d'avion.

En lire plus sur Wikipedia