Reisbelevenissen over de gehele wereld. Verhalen in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titre
Onderweg
Auteur
Tommy Wieringa
Adaptateur
Ria Van Adrichem
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2009
56 p.
Note
De verhalen zijn eerder gepubliceerd in: Ik was nooit in Isfahaan Vereenvoudigde ed.
ISBN
9789086960835 (paperback)

Commentaires

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren komt nu met een hertaling in eenvoudige taal (voor volwassenen) van eerder gepubliceerde reisverhalen (uit 'Ik was nooit in Isfahaan', 2006)* van de auteur. Elf belevenissen, afspelend in vijf continenten, zijn neergezet. De ontdekking dat water een gemeengoed is in Egypte, een dodelijk busongeluk in Marokko en een ontmoeting met een Japanner in Libanon die maar 80 % eet van wat hij op kan, maar ook hoe de auteur een toerist de mond snoert wanneer hij in Costa Rica herkend wordt en zijn ontdekking in Nederland dat hij geen echte reiziger meer is, maar een heuse toerist is geworden, komen prachtig aan de orde. Voor lezers, onbekend met de auteur of de 'Leeslicht'-uitgaven, lijken de korte verhalen, met veelal een zin per regel, in eerste instantie op een gedichtenbundel. Al lezend blijkt er meer aan de hand te zijn. Met een groot lettertype, korte zinnen en witregels tussen de passages is het boek bedoeld voor de minder goede, of minder snelle lezer. G…Lire la suite

À propos de Tommy Wieringa

Tommy Wieringa, né le 20 mai 1967 à Goor, chef-lieu de la commune Hof van Twente, est un auteur et journaliste néerlandais.

Biographie

Tommy Wieringa a passé une partie de sa jeunesse dans les Antilles néerlandaises. Il a étudié l'histoire à l'Université de Groningue et la journalistique à l'Université d'Utrecht.

Après trois romans lus seulement par un public restreint, il obtient en 2005 un large succès avec Joe Speedboot, couronné avec plusieurs prix. Le livre est traduit en français en 2008 sous le même titre.

En tant que journaliste, il a publié des articles et des chroniques pour des journaux et des rubriques, ainsi qu'un scénario pour la télé et plusieurs pièces pour radio.

Participant du groupe 'Donskoy', Wieringa écrit de la poésie qu'il performe en musique.

Bibliograp…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions