Livre
Néerlandais

De Knerpers

Tom Fletcher (auteur), Shane Devries (dessinateur), Lidwien Biekmann (traducteur)
Op een ochtend ontdekt Lucy dat alle volwassenen zijn verdwenen. De kinderen maken een grote puinhoop van de stad. Lucy en haar vriend Kees zijn vastbesloten om de volwassenen terug te vinden. Maar ze hebben niet gerekend op de enge, stinkende Knerpers. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.
Sujet supplémentaire
verhalen, fantasie, fantasy
Titre
De Knerpers
Auteur
Tom Fletcher 1985-
Dessinateur
Shane Devries
Traducteur
Lidwien Biekmann
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The creakers
Éditeur
Amsterdam: Billy Bones, 2019
358 p. : ill.
ISBN
9789030504306 (hardback)

Commentaires

Laten we beginnen op de dag dat het allemaal begon. Dit begin lijkt saai, dus doet de schrijver een tweede poging, want een spannend verhaal verdient een spannend begin. In dit verhaal speelt de schrijver een heel duidelijke rol. Hij bemoeit zich met het verhaal en richt zich nadrukkelijk tot de lezer. Door de opmaak van de tekst blijft het steeds duidelijk en overzichtelijk of je in het verhaal zit of dat de schrijver tegen je spreekt. We maken kennis met Lucy, op de dag dat het allemaal begon. Ze wordt wakker van het geluid van haar moeders wekker, omdat Lucy’s moeder er niet meer is om hem uit te zetten. Ze is spoorloos verdwenen, net als alle andere volwassenen in Meurstad. De kinderen lijken dit geen groot probleem te vinden, maar Lucy is anders. Zij probeert het mysterie op te lossen, maar of dat zal leiden tot een goed eind is nog maar de vraag. Dit spannende verhaal, waarin vuilnis een grote rol speelt, oogt fris en modern. Het vrolijke omslag spreekt kinderen direct aan. Het …Lire la suite

À propos de Tom Fletcher

CC BY 2.0 - Image by Photo by Lucy, minor contrast adjustments by mattbuck.

Thomas « Tom » Michael Fletcher, né le 17 juillet 1985 à Harrow, dans le nord de Londres, est un musicien anglais, chanteur, compositeur, auteur et Youtubeur vlogger. Il est membre du groupe britannique McFly. Il est le guitariste, chanteur et pianiste du groupe. Il a composé et écrit la majorité des textes de son groupe, parfois en collaboration avec certains membres, parfois seul.

Biographie

Tom Fletcher est né à Harrow, Londres. Il est le fils de Bob Fletcher, qui a travaillé à kodak et de Debbie Fletcher qui était enseignante. C'est son père, qui, dans sa jeunesse, a joué dans de petits groupes locaux et qui lui a transmis sa passion pour la musique.

Il a également une sœur, plus jeune Carrie Fletcher née le 22 octobre 1992.

Encouragé depuis s…En lire plus sur Wikipedia