DVD
Anglais

Alvin and the chipmunks

Tim Hill (directeur), Christopher Lennertz (compositeur)
Public cible:
3-5 ans et plus, 6-8 ans et plus
Genre:
De drie eekhoorntjes Alvin, Simon en Theodoor komen terecht in het huis van een liedjesschrijver en besluiten een popgroepje te vormen. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet supplémentaire
animatiefilms, eekhoorns
Titre
Alvin and the chipmunks
Directeur
Tim Hill
Compositeur
Christopher Lennertz
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2008
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
ca. 87 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch Combinatie speelfilm en animatiefilm
EAN
8712626038320

Commentaires

De chipmunks zijn drie brutale eekhoorntjes met hoge stemmetjes. De karakters zijn in 1958 bedacht door liedjesschrijver Ross Bagdasarian en werden vervolgens de hoofdpersonen in een succesvolle tekenfilmserie (1983-1990). In hun eerste live-action-speelfilm (Tim Hill, 2007) beleven de drie computergeanimeerde eekhoorns een avontuur waarin ze de uitgerangeerde songwriter Dave (Jason Lee) ontmoeten. Ze besluiten een popgroepje te vormen dat een succes wordt, maar ze krijgen ook een hebberige platenbaas achter zich aan. Mark Moorman (Parool 6-2-'08) schrijft: 'Wat volgt is een flauw en voorspelbaar verhaaltje, enigszins krampachtig opgepept met slapstick en showspektakel (...). Dat een en ander toch nog enigszins genietbaar is, komt vooral door de chipmunks zelf. Wat je er verder ook van vinden mag, ze zijn schattig, brutaal en aandoenlijk en hebben de leukste teksten.' Dana Linssen (NRC 6-2-'08) vindt het wat te laat voor deze kerstfilm: 'Wie het geen bezwaar vindt dat de kids de komen…Lire la suite

À propos de Tim Hill

Tim Hill est un réalisateur américain. Il est le neveu du réalisateur George Roy Hill.

Filmographie

Réalisateur

  • 1995 : Exit 57 (6 épisodes)
  • 1996-1998 : KaBlam! (21 épisodes)
  • 1997 : Action League Now!!: Rock-A-Big-Baby
  • 1999 : Les Muppets dans l'espace
  • 2001 : Le Grand Coup de Max Keeble
  • 2006 : Garfield 2
  • 2007 : Alvin et les Chipmunks
  • 2011 : Hop
  • 2012 : Sketchy (1 épisode)
  • 2014 : Joyeux Noël Grumpy Cat !
  • 2020 : Mon grand-père et moi (The War with Grandpa)
  • 2020 : Bob l'éponge, le film : Éponge en eaux troubles

Producteur