Livre
Néerlandais

Het dagboek van Nurdius Maximus in Egypte

Tim Collins (auteur), Andrew Pinder (dessinateur), Reggie Naus (traducteur)
Nurdius (12, ik-figuur) vertelt in zijn dagboek hoe hij met Caesar naar Egypte reist, waar hij vriendschap moet sluiten met de jonge farao. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet supplémentaire
humor
Titre
Het dagboek van Nurdius Maximus in Egypte
Auteur
Tim Collins
Dessinateur
Andrew Pinder
Traducteur
Reggie Naus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Diary of Dorkius Maximus in Egypt
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2017
191 p. : ill.
ISBN
9789021672199 (hardback)

Commentaires

De eigenwijze Romeinse puber Nurdius reist met Caesar naar Egypte waar hij vriendschap moet sluiten met de jonge farao. Caesar wordt verliefd op diens zus Cleopatra en verjaagt de farao. Hij geeft Nurdius de opdracht de lopende zaken te regelen. Via dit tweede dagboek* van Nurdius komen we veel te weten over Egypte in de tijd van Caesar. Het taalgebruik van Nurdius is van deze tijd en zijn avonturen zijn bij wijle hilarisch. De grappige, gekke gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op, waardoor de aandacht gevangen blijft. De komische zwart-wittekeningen sluiten perfect aan bij het vaak kolderieke verhaal. Achter in het boek worden de Romeinse cijfers en een aantal Egyptische begrippen verklaard. Het biedt met dit alles een leuke kennismaking met het Egypte uit de tijd van Caesar en Cleopatra. Door de vorm, het dagboek van een impulsieve puber, hoeft de historische werkelijkheid niet helemaal kloppend te zijn, maar deze is wel min of meer geënt op de grote gebeurtenissen in die ti…Lire la suite

Het dagboek van Nurdius Maximus in Egypte

Nurdius Maximus, een naar eigen zeggen Romeinse held van twaalf jaar, mag samen met Julius Caesar op missie naar Egypte. De zware taak die op zijn schouders rust, is de volgende: overtuig farao (en leeftijdsgenoot) Ptolemaeus ervan om zijn schuld aan Rome te vereffenen. Is deze opdracht haalbaar voor onze onhandige held Nurdius?
Nurdius is ervan overtuigd dat Caesar denkt dat hij ooit een grote Romeinse held gaat worden. Hij wil Caesar absoluut niet teleurstellen! Echter, hoe meer moeite Nurdius doet, hoe makkelijker hij blundert ... De taak volbrengen wordt een echte ‘mission impossible’. Waar hij wel in slaagt is het koppelen van Caesar aan Cleopatra. Uiteindelijk lukt het Nurdius om weer heelhuids thuis te raken, wat aangezien de omstandigheden al een hele prestatie is! Misschien moest hij het ook zo ver niet gaan zoeken om een echte held te kunnen zijn?
Het is een vrolijk dagboek vol grappige belevenissen van Nurdius Maximus, een tiener uit Rome die zichzelf wat oversc…Lire la suite

À propos de Tim Collins

Timothy « Tim » Collins , né le 21 août 1989 à Worcester (Massachusetts), est un lanceur de relève gaucher des Royals de Kansas City de la Ligue majeure de baseball.

Avec une taille de 1,70 m (5 pieds et 7 pouces), Collins est le plus petit lanceur en activité dans les majeures et le deuxième joueur le plus petit après José Altuve.

Biographie

Après des études secondaires à la Worcester Tech High School de Worcester (Massachusetts), Tim Collins est recruté comme agent libre amateur par les Blue Jays de Toronto en 2007.

Encore joueur de ligues mineures, il est le 14 juillet 2010 échangé avec Álex González et Tyler Pastornicky, deux joueurs d'arrêt-court, aux Braves d'Atlanta en retour du lanc…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions