DVD
Anglais

Taran en de toverketel

Ted Berman (directeur), Lloyd Alexander (antécédent bibliographique), Richard Rich (directeur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus, 9-11 ans et plus
Genre:
De duivelse Hoornkoning wil de toverketel bemachtigen om zijn leger onsterfelijk te maken, maar Taran steekt daar een stokje voor
Titre
Taran en de toverketel
Directeur
Ted Berman Richard Rich
Antécédent bibliographique
Lloyd Alexander
Compositeur
Elmer Bernstein 1922-2004
Titre uniforme
The black cauldron
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, [2010]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1985
Durée
77 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Naar The chronicles of Prydain van Lloyd Alexander Walt Disney productie
EAN
8717418217587

Commentaires

Disney animatieklassieker uit 1985 van regisseur Ted Berman en Richard Rich. Het jongetje Taran woont in het mystieke land Predanië. De duivelse Hoornkoning wil de toverketel bemachtigen om zijn leger onsterfelijk te maken. Taran moet met een magisch zwaard voorkomen dat de Hoornkoning de bovennatuurlijke krachten van de ketel op kan roepen. Hij krijgt hierbij hulp van de mooie prinses Elonie, het grappige schepseltje Gorgi en een helderziend varkentje. De Speelfilmencyclopedie noemt het de duurste en meest ambitieuze animatiefilm van Disney tot nu toe. 'Mooi verhaal voor kinderen, met voor kenners indrukwekkende animatietrucs. De bijfiguren Gorgi (een goeie) en Creeper (een slechte) zorgen voor de mooiste scènes.' 2 1/2 ster. De dvd bevat als extra het spel: Op zoek naar de toverketel en de animatiefilm Trick or treat met Donald Duck uit 1952.

À propos de Ted Berman

Ted Berman est un scénariste et réalisateur américain né le 17 décembre 1919 à East Los Angeles, Californie (États-Unis) et mort le 15 juillet 2001 à Los Angeles (Californie).

Biographie

Filmographie

Comme animateur

  • 1961 : Les 101 Dalmatiens (101 Dalmatians)
  • 1961 : The Litterbug

Comme scénariste

  • 1958 : Paul Bunyan
  • 1962 : The Hunting Instinct
  • 1969 : C'est pas drôle d'être un oiseau (It's Tough to Be a Bird)
  • 1970 : Dad, Can I Borrow the Car? (TV)
  • 1971 : L'Apprenti…En lire plus sur Wikipedia