Livre
Néerlandais

Monsterstrijd

Studio 100 (auteur), Jeroen Vermeiren (collaborateur), Hans Bourlon (collaborateur)
De Nachtwacht, een elf, vampier en weerwolf met magische krachten, gaat de strijd aan met gevaarlijke creaturen uit de onderwereld: de trol, sirene, gobelin, gorgo, spelduivel en ruiter van de Apocalyps. Met kleurenfoto's uit de tv-serie. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet supplémentaire
verhalen, elfen, weerwolven, vampiers, avontuur
Titre
Monsterstrijd / Studio 100 ; met medewerking van Jeroen Vermeiren, Saskia Martens, Hans Bourlon en Gert Verhulst
Auteur
Studio 100
Collaborateur
Jeroen Vermeiren Hans Bourlon Saskia Martens Gert Verhulst
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Schelle]: Studio 100, 2017
176 p. : ill.
Note
Gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige tv-serie Nachtwacht
ISBN
9789462771635 (paperback)

Commentaires

De Nachtwacht bestaat uit Vladimir (vampier), Wilko (weerwolf) en Keelin (elf). Het bovennatuurlijke trio met magische krachten vormt een geheim verbond dat samen de strijd aangaat met gevaarlijke creaturen die uit de onderwereld ontsnapt zijn om in de bovenwereld angst en verderf te zaaien. In dit boek gaan ze de strijd aan met de trol, de sirene, de gobelin, de gorgo, de spelduivel en de ruiter van de Apocalyps. De Nachtwacht woont in het lieflijke dorp Schemermeer. De verhalen zijn gebaseerd op een televisieserie van de Vlaamse zender Ketnet en Nickelodeon die geproduceerd is door Studio 100 en uitgezonden wordt sinds 2015. Het boek is gedrukt op zogenaamde vergeelde pagina's en rijkelijk voorzien van kleurenfoto's uit de tv-reeks. Elk hoofdstuk begint met een tekening van een 'monster' en sluit af met een kleurenfoto van een of meerdere Nachtwakers. Lezers die bekend zijn met de tv-serie kunnen nu dit fantasieverhaal zelf lezen. Overige lezers worden wellicht geprikkeld om na het …Lire la suite

À propos de Studio 100

Studio 100 (en néerlandais : Studio Honderd) est une compagnie de production cinématographique belge qui produit des films et des émissions de télévision pour la jeunesse. Elle possède également cinq parcs d'attractions et des groupes musicaux. Si le studio vise initialement un public néerlandophone, il s'est ouvert, notamment par suite de rachats, à l'international et dans d'autres langues.

Histoire

Studio 100 fut fondé en 1996 par Gert Verhulst, Danny Verbiest, et Hans Bourlon. À leur début, ils n'avaient qu'un seul programme ; Samson en Gert. Ils décidèrent immédiatement de créer un nouveau programme pour agrandir leur offre. Ainsi fut créé Kabouter Plop (Le Lutin Plop), diffusé sur VTM depuis 1997.

En 1999, Studio 100 connu une expansion importante. Quatre nouveaux projets furent lancés : une comédie musicale, un film, et deux nouveaux programmes télévisés. …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions