DVD
Anglais

Smiley's people

Simon Langton (directeur), John Le Carré (antécédent bibliographique), Patrick Gowers (compositeur)

Smiley's people

Simon Langton (directeur), John Le Carré (antécédent bibliographique), Patrick Gowers (compositeur)
Een lid van de Britse geheime dienst Smiley, die eigenlijk al gepensioneerd is, onderzoekt de dood van een vriend die in handen blijkt te zijn gevallen van de Russiche geheime dienst.
Titre
Smiley's people / dir. by Simon Langton ; based on the novel by John Le Carré
Directeur
Simon Langton
Antécédent bibliographique
John Le Carré
Compositeur
Patrick Gowers 1936-
Acteur
Alec Guinness Eileen Atkins Patrick Stewart Alan Rickman
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2013
2 dvd-video's
Durée
ca. 380 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie 1982
EAN
8715664102305

Commentaires

Zesdelige Britse boekverfilming uit 1982 van regisseur Simon Langton, met Alec Guinness (The bridge on the river Kwai; Star wars), Eileen Atkins en Michael Gough e.a. Gebaseerd op het boek van John Le Carre die co-scenarist was voor deze televisieserie. Vervolg op Tinker Tailor Soldier Spy* waarin Guiness ook de rol speelde van de wat oudere lid van de Britse geheime dienst. Smiley, die eigenlijk al gepensioneerd is, onderzoekt in dit verhaal de dood van een vriend die in handen blijkt te zijn gevallen van de Russiche geheime dienst. Stap voor stap ontrafelt Smiley de geheimen. Clark Douglas (Dvd-Verdict,i) geeft 93 (van 100) punten: '(...) Smiley's People is rich, intelligent television featuring another magnificent Guinness performance and an involving (though slow-burning) story.' Deze miniserie bevat 6 delen van ca. 50 minuten. Winnaar van 4 Bafta's in 1982. Voor de liefhebbers van spionagethrillers en Alec Guinness.

À propos de Simon Langton

Simon Langton est un réalisateur et producteur de télévision, né le 5 novembre 1941 à Amersham, en Angleterre (Royaume-Uni).

Filmographie

  • 1977 : Love for Lydia (feuilleton TV)
  • 1979 : Rebecca (TV)
  • 1980 : Thérèse Raquin (feuilleton TV)
  • 1982 : I Remember Nelson (feuilleton TV)
  • 1982 : La Taupe (Smiley's People) (feuilleton TV)
  • 1984 : The Lost Honor of Kathryn Beck (TV)
  • 1985 : Afterward (TV)
  • 1985 : Anna Karenina (TV)
  • 1986 : Le Dénonciateur (The Whistle Blower)
  • 1987 : Casanova (en) (TV)
  • 1987 : La Vérité cachée (Laguna Heat) (TV)
  • 1989 : Un amour qui tue…En lire plus sur Wikipedia