Livre
Néerlandais

Run for life : de complete gids voor elke loopster

Sam Murphy (auteur), Eddie Jacob (photographe)

Run for life : de complete gids voor elke loopster

Tips en adviezen voor vrouwen die de hardloopsport willen beoefenen.
Sujet
Lopen
Extra subject
Informatieve werken
Titre
Run for life : de complete gids voor elke loopster
Auteur
Sam Murphy
Photographe
Eddie Jacob
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Run for life : the real woman's guide to running
Édition
1
Éditeur
Oostkamp: Stichting Kunstboek, 2016
208 p. : ill.
ISBN
9789058565440 (paperback)

Commentaires

Je bent vrouw en je wil o.m. wel wat aan je conditie doen, dus begin je te lopen. Allemaal goed en wel, maar hoe doe je dat eigenlijk op een verantwoorde, gezonde manier? Wat als het weer die periode van de maand is? Kan je bovendien wel lopen als je zwanger bent? Op deze en heel wat andere typische vrouwenvragen over lopen, biedt dit boek alle antwoorden die je zoekt.

Het boek richt zich vooral op vrouwen die wel (willen) lopen, maar rekening moeten houden met een baan, een gezin, een sociaal leven, een huishouding en andere hobby's die tijd opeisen. Vrouwen dus die dringend eens tijd voor zichzelf zouden moeten maken alvorens zich in de stress van de alledaagse realiteit te verliezen. In dit boek vind je dan ook geen keiharde loopdiscipline, fanatieke raceplannen en gruwelijke diëten. Wat je hier wel vindt, zijn feiten en tips waarmee je een persoonlijk loopprogramma kunt opbouwen dat past in je leven en dat je helpt de dagelijkse realiteit even te vergeten.

Aan bod k…Lire la suite
Negen jaar geleden verscheen de eerste editie van deze runnersgids, gericht op vrouwen. Intussen heeft de schrijfster, personal trainer en loopcoach, veel meer loopervaring opgedaan dus is het tijd voor een nieuwe versie. Wat kunnen we in dit boek vinden? Allereerst redenen waarom lopen goed voor je is, een beginnersschema om in acht weken tijd twintig minuten te kunnen hardlopen, looptechniek, warming-up, trainingsleer, hoe maak je zelf een trainingsschema, oefeningen. Maar ook: hoe kun je hardlopen met een andere sport combineren en welke apps en gadgets zijn leuk? Natuurlijk gaan er ook enkele pagina's over loopschoenen en kleding. De nadruk ligt op specifieke informatie voor vrouwen dus de vragen of je kunt hardlopen als je zwanger bent of als je juist ouder bent en in de overgang zit, worden uitgebreid beantwoord. Verder staat er een aantal persoonlijke verhalen in van vrouwen die zijn gaan hardlopen en veel mooie foto's. Niet van modellen maar van gewone vrouwen. Kortom: veel pr…Lire la suite