DVD
Français

Eastern boys

Robin Campillo (directeur), Arnaud Rebotini (compositeur), Olivier Rabourdin (acteur)

Eastern boys

Robin Campillo (directeur), Arnaud Rebotini (compositeur), Olivier Rabourdin (acteur)
Een middelbare Parijzenaar wil met een jonge man uit Oost-Europa die hij een paar keer heeft ontmoet, een nieuw leven opbouwen.
Titre
Eastern boys / dir. et scén. de Robin Campillo
Directeur
Robin Campillo
Compositeur
Arnaud Rebotini
Acteur
Olivier Rabourdin Kirill Emelyanov Daniil Vorobyov
Langue
Français
Éditeur
Twin Pics, [2014]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
124 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans (gedeeltelijk)
EAN
5414939769016
mooov

Commentaires

Een combinatie van een liefdesdrama en thriller, dat is de film ‘Eastern boys’, geregisseerd door Robin Campillo (Les revenants) met Olivier Rabourdin en Kirill Emelyanov. Daniël, een Parijzenaar van middelbare leeftijd, maakt heimelijk een seksafspraak met Marek, een jonge, illegale Oost-Europeaan. De afspraak is bij het huis van Daniël en dat had hij beter niet kunnen doen, want niet alleen Marek staat voor de deur, maar heel de Oost-Europese bende, waar Marek lid van is. Ondanks dat Daniëls huis wordt leeggeroofd, wil hij een relatie aangaan met Marek. Dat lijkt wederzijds, maar gaat niet zonder slag of stoot, want bendeleider Boss (Daniil Vorobjev) is hier totaal niet van gediend. Belinda van de Graaf (Trouw, 3-7-‘14): ‘Campillo (…) toont subtiel de hedendaagse machtsverhoudingen in Europa, die binnen de relatie van de man en de jongen ook weer verschuift.’ Pauline Kleijer (Volkskrant 3-7-'14) geeft 4 sterren: ‘Campillo bewijst dat een spannende thriller niet eenduidig hoeft te zi…Lire la suite

À propos de Robin Campillo

CC BY-SA 3.0 - Image by BT

Robin Campillo est un réalisateur, scénariste et monteur français, né le 16 août 1962 à Mohammédia (Maroc).

Il a réalisé trois longs métrages : Les Revenants (2004), Eastern Boys (2013) et 120 battements par minute (Grand Prix au 70e Festival de Cannes en 2017). Comme scénariste, il a notamment coécrit Entre les murs réalisé par Laurent Cantet, film qui lui a valu le César de la meilleure adaptation en 2009 pour le film.

Biographie

Après des études à Aix-en-Provence, il est formé à l'Institut des hautes études cinématographiques au début des années 1980 où il rencontre Laurent Cantet. Il est tour à tour monteur, scénariste et réalisateur.

Avec Laurent Cantet, il a coécrit et monté le film L'Emploi du temps (2001), …En lire plus sur Wikipedia