Een schrijver van misdaadromans en zijn zoon, cellist, zijn beide door hun vrouw uit huis gezet. Tijdens een reis door Schotland leren ze elkaar weer beter kennen.
Titre
Waterboys / regie en scenario Robert Jan Westdijk
Directeur
Robert Jan Westdijk
Acteur
Tim Linde Leopold Witte
Compositeur
Mike Scott
Langue
Néerlandais
Éditeur
Paradiso, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
93 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
5414937033379
mooov

Commentaires

Drama van Robert Jan Westdijk (Zusje; De eetclub) met Leopold Witte (Gooische vrouwen; Ventoux) en nieuweling Tim Linde. Victor is schrijver van een reeks detectiveromans en wordt door zijn vrouw wegens ontrouw uit huis gezet. Ook zijn 25-jarige zoon Zack, cellist, is door zijn vriendin verlaten. De twee zijn tegenpolen – losbol en tobber – maar besluiten samen naar Schotland te reizen voor de promotie van de eerste Engelse vertaling van een boek van Victor. Confrontaties kunnen niet uitbijven terwijl de twee elkaar beter leren kennen. De muziek van de folkrockband The Waterboys, in de jaren 80 bekend met 'The whole of the moon', speelt een belangrijke rol in het verhaal. De recensenten geven 3 of 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) klein en persoonlijk (...) een vader-zoondrama (...) Sympathieke feelgoodfilm, helder en pretentieloos van opzet, raak gefilmd en gespeeld. Vereist wel een tolerantie voor stevig mannensentiment. En voor The Waterboys uiteraard.' Ronald Rovers (Filmkr…Lire la suite

À propos de Robert Jan Westdijk

Robert Jan Westdijk, né le 2 novembre 1964 à Utrecht, est un réalisateur et scénariste néerlandais.

Filmographie

  • 1995 : Petite Sœur
  • 1998 : Siberia
  • 2003 : Phileine Says Sorry
  • 2008 : In Real Life
  • 2010 : De eetclub
  • 2016 : Waterboys

Notes et références

  • (nl) Cet article est partiellement ou en totalité issu de l’article de Wikipédia en néerlandais intitulé « Robert Jan Westdijk » (voir la liste des auteurs).

Liens externes