DVD
Néerlandais

De griezelbus

Pieter Kuijpers (directeur), Paul Van Loon (antécédent bibliographique), Serge Price (acteur)

De griezelbus

Pieter Kuijpers (directeur), Paul Van Loon (antécédent bibliographique), Serge Price (acteur)
Public cible:
Tous les âges
Onnoval wordt gepest door zijn klasgenootje Gino die jaloers is op de schrijfkunsten van Onnoval. Om wraak te nemen op Gino schrijft Onnoval een nieuw verhaal over een schoolreisje naar de Andere Werkelijkheid.
Titre
De griezelbus
Directeur
Pieter Kuijpers
Antécédent bibliographique
Paul Van Loon 1955-
Acteur
Serge Price Lisa Smit 1993- Jim Van der Panne
Compositeur
Paleis van Boem
Langue
Néerlandais
Éditeur
Warner Home Video, 2006 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
ca. 96 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
7321932910117
mooov

Commentaires

Nederlandse kindergriezelfilm van regisseur Pieter Kuijpers (Van God los) naar een scenario van Burny Bos. In de hoofdrollen spelen o.a. Serge Price, Lisa Smit, Jim van der Panne en Willem Nijholt. De film is gebaseerd op de zeer succesvolle boekenserie van Paul van Loon, waarvan ook cd-rom's en een luisterboek zijn verschenen. Deze film stond echter model voor het zesde boek uit de Griezelbus-serie*. Het verhaal draait rond de elfjarige Onnoval die wordt gepest door zijn klasgenootje Gino. Onnoval schrijft een verhaal waarin hij gruwelijk wraak neemt op zijn belager. Maar als dit verhaal tijdens een schoolreisje naar een horrorpretpark werkelijkheid dreigt te worden, grijpt hij in. Jann Ruyters (Trouw 8-12-'05) schrijft: '(...) het is wel een beetje gedateerde eenzame jongenswereld die wordt opgeroepen. (...) Maar de kracht van 'De griezelbus' schuilt toch in de groezelige echtheid van alles wat God verboden heeft.' Ronald Ockhuyzen (8-12-'06): 'De griezelbus is als de reis die Onnov…Lire la suite

À propos de Pieter Kuijpers

CC BY-SA 4.0 - Image by Vera de Kok

Pieter Kuijpers, né le 30 juillet 1968 à Tegelen, est un réalisateur, producteur et scénariste néerlandais.

Biographie

Pieter Kuijpers naît en 1968 à Tegelen.

Après avoir réalisé des sourts métrages comme Darkling en 1995 (de 16 min.), il se lance dans des films plus longs dans les années 2000, notamment Van God Los (Godforsaken) sorti en 2003, qui a reçu un FIPA d'or de la meilleure interprétation masculine, en fiction, à Biarritz, début 2018 pour l'interprétaion de l'acteur Tobias Kersloot. Un thriller basé en partie sur des faits réels dans le Limbourg, sa région natale, thème également d'une publication. mPuis il intervient comme producteur de films et séries télé.

Il fait ses débuts au théâtre en 2018.

Filmographie

En lire plus sur Wikipedia