DVD
Français

Belle et Sébastien

Nicolas Vanier (directeur), Cécile Aubry (antécédent bibliographique)
Franse Alpen, zomer 1943. Een jongen sluit vriendschap met een wilde hond, die hij Belle noemt. Maar de mensen verdenken Belle ervan de schapen te doden.
Titre
Belle et Sébastien
Autre titre
Belle & Sebastiaan
Directeur
Nicolas Vanier
Antécédent bibliographique
Cécile Aubry
Langue
Français
Éditeur
Belga, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
100 min.
Note
Taalkeuze: Frans, Vlaams Ondertiteling: Nederlands
EAN
5412370820709

Commentaires

Franse familiefilm uit 2013 van Nicolas Vanier naar het boek van Cécile Aubry waar rond 1965 al een zeer populaire televisieserie van is gemaakt. De 8-jarige weesjongen Sebastiaan (Félix Bossuet), opgevoed door een oude herder in de Franse Alpen, sluit vriendschap met een verwilderde hond die een bedreiging vormt voor de schaapskuddes. Dit tegen de achtergrond van de Duitse bezetting, het is 1943. Dankzij de hond weet Sebastiaan, samen met zijn tante en andere dappere dorpsgenoten, Joodse vluchtelingen de grens met Zwitserland over te brengen. Een positief, niet gecompliceerd verhaal over de genegenheid tussen kind en hond, over verzet plegende dorpelingen en een 'goede' Duitser. Mehdi El Glaou, de Sébastien van vroeger, speelt nu de slechterik. Jordan Mintzer (Hollywood Reporter 9-11-'13) is onder de indruk van de natuurscènes en proeft een 'Call of the Wild flavor'. De mix van hondenliefde en oorlogsgeschiedenis vond hij niet nodig. Beter was het om het puur bij nostalgische kitsch …Lire la suite

À propos de Nicolas Vanier

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Nicolas Vanier, né le 5 mai 1962 à Dakar (Sénégal), est un aventurier, écrivain et réalisateur français.

Biographie

Jeunesse

Nicolas Vanier est né au Sénégal alors que son père y fait son service militaire. Il grandit en Sologne dans une ferme de 125 hectares, celle de son grand-père, qui lui a fait découvrir la nature,. Il fait ses études au lycée agricole de Montargis. Il est lauréat de la fondation Zellidja. Il suit ensuite une formation à l'Institut supérieur technique d'Outre-Mer (ISTOM), aujourd'hui École supérieur d'agro-développement international, où il obtient son diplôme.

Expéditions et réalisations

En lire plus sur Wikipedia