Livre
Néerlandais

Hoe word je stinkend rijk in het nieuwe Azië

Mohsin Hamid (auteur), Ronald Vlek (traducteur)

Hoe word je stinkend rijk in het nieuwe Azië

Genre:
Het leven van de wieg tot het graf van een man die een succesvol zakenman probeert te worden in een grote Aziatische stad vol corruptie, geweld, vriendjespolitiek, uitbuiting en armoede.
Sujet
Rijkdom, Azië
Titre
Hoe word je stinkend rijk in het nieuwe Azië
Auteur
Mohsin Hamid 1971-
Traducteur
Ronald Vlek
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
How to get filthy rich in rising Asia
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2013
234 p.
ISBN
9789023478942 (paperback)

Commentaires

Dit zogenaamde zelfhulpboek voor de ambitieuze moderne Aziaat (uit bijvoorbeeld Pakistan) is tegelijkertijd een humoristisch verslag van de cyclische levensloop van een jongen die rijk, verliefd, corrupt en weer arm wordt. De Pakistaanse schrijver (1971), bekend van het prikkelende 'De val van de fundamentalist', schrijft in de jij-vorm over een handelaar in water. De titel is ironisch en het 'zelfhulpboek' kent stadia als 'naar de stad', 'word niet verliefd', 'mijd idealisten', 'gebruik geweld', 'word klant van het leger' en 'zorg voor een exitstrategie'. Het mooie meisje leidt af van de dubieuze geldzaken. In Hamids satire is het schrijven een vorm van vluchten uit de jeugd, en de jij-vorm een middel om de lezer in ontwikkelingsverhaal te betrekken. Een actuele en speelse roman over het dynamische Azië en wind- en waterhandel, waarbij leger, bureaucratie en geldzucht ondermijnend werken. Normale druk.

À propos de Mohsin Hamid

Mohsin Hamid (ourdou : محسن حامد), né le 23 juillet 1971 à Lahore, est un écrivain pakistanais naturalisé britannique.

Biographie

Œuvres

Romans

  • Partir en fumée, Stock, coll. « La Cosmopolite », 2001 ((en) Moth Smoke, 2000), trad. Bernard Turle, 305 p. (ISBN 2-234-05389-7)
  • L’Intégriste malgré lui, Denoël, En lire plus sur Wikipedia