DVD
Anglais

Watership down

Martin Rosen (directeur), Richard Adams (antécédent bibliographique), Angela Morley (compositeur)
Fiver, een jong helderziend konijntje, voelt een groot naderend gevaar. Samen met een groepje andere konijnen onderneemt hij een gevaarlijke tocht op zoek naar een veilige plek om te wonen.
Sujet
Konijnen
Extra subject
animatiefilms
Titre
Watership down / written and dir. by Martin Rosen
Directeur
Martin Rosen
Antécédent bibliographique
Richard Adams
Compositeur
Angela Morley 1924-2009
Langue
Anglais
Éditeur
Big Sky, 2011
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1978
Durée
ca. 90 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5412012157972

Commentaires

Britse animatiefilm uit 1978 naar de bestseller van Richard Adams. In de vredige heuvels van Engeland leeft een groep konijnen. Wanneer hun kolonie wordt bedreigd door een bouwproject, onttrekt een klein aantal konijnen zich aan het gezag van het opperkonijn en gaat op weg om een nieuwe woonplaats te zoeken. De aanvoerder Fiver, Hazel, Bigwig, Blackberry en de anderen moeten veel gevaren trotseren. De film bevat het nummer 'Bright eyes' van Art Garfunkel. De Speelfilmencyclopedie geeft drie sterren: 'Een sjiek getekende hoofdfilm (...). In elk geval geen film voor kleine kinderen, maar wel een van de beste animatiefilms sinds tijden. De figuur van een vogel met Zero Mostels stem zorgt voor komische afwisseling. De uitstekende muziek is van Angela Morley en Malcolm Williamson.(...)' De dvd bevat geen extra's. Voor jong en oud, vanaf ca. 12 jaar.

À propos de Martin Rosen

Martin Rosen est un cinéaste et un dramaturge américain. Il a été réalisateur et producteur de plusieurs films pour le cinéma et la télévision. Son œuvre cinématographique la plus connue est son long métrage d'animation La Folle Escapade (Watership Down), sorti en 1978. Il est le fondateur d'une compagnie de cinéma et de théâtre, Nepenthe Productions.

Biographie

Filmographie

  • 1968 : A Great Big Thing (production)
  • 1969 : Love (coproduction, présentateur)
  • 1978 : La Folle Escapade (Watership Down) (réalisation, production, scénario)
  • 1982 : The Plague Dogs (réalisation, production, scénario)
  • 1986 : Smooth Talk (production)
  • 1987 : Stacking (réalisation, production) (court métrage)

Pièces de …En lire plus sur Wikipedia