Livre
Néerlandais
Onderzoeksjournalist Scott McGrath en zijn assistentes verdiepen zich in de dood van Ashley Cordova, de dochter van Stanislas Cordova, een beroemd filmregisseur die al jaren niet meer in het openbaar is verschenen. Het lijkt op zelfmoord, maar McGrath vertrouwt het zaakje niet.
Titre
Nachtfilm
Auteur
Marisha Pessl
Traducteur
Paul Bruijn Jan De Nijs Harry Pallemans
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Night film
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2013
597 p. : ill.
ISBN
9789041414151 (paperback)

Commentaires

Een journalist duikt in het leven van een regisseur van horrorfilms, na de zelfmoord van diens dochter, een muzikaal wonderkind. Hij vermoedt dat er zich in de jeugd van het meisje thuis onfrisse dingen hebben voorgedaan en dat zij of tot waanzin is gedreven of is vermoord. Hij krijgt gezelschap van een jongeman die het meisje in een inrichting had leren kennen, en van een jonge vrouw die in New York carrière wil maken als actrice. Het drietal haalt allerlei details uit het leven van Cordova, de regisseur, boven water en ontdekt wat het meisje in de laatste weken voor haar dood heeft gedaan. De spanning in deze roman wordt onder meer op peil gehouden doordat de excentrieke Cordova, wiens cultfilms in ondergrondse circuits worden vertoond, onzichtbaar blijft. Er is een lange flirt met hekserij, maar met veel humor. De roman geeft ook college over horrorfilms, fobieën, bijgeloof en genialiteit. De ontknoping is niet voorspelbaar. Voor de liefhebber van complexe, wijd uitgesponnen plots…Lire la suite

À propos de Marisha Pessl

Marisha Pessl, née le 26 octobre 1977 à Clarkston (en) dans le Michigan, est une écrivaine américaine.

Biographie

Née d'un père autrichien et d'une mère américaine, professeur d'anglais, elle a grandi en Caroline du Nord. Après des études littéraires à l'université Columbia, elle travaille comme consultante financière à Londres, au sein de PricewaterhouseCoopers.

Elle écrit à partir de 2001 ; son quatrième roman (mais premier publié), La Physique des catastrophes, a été élu comme l'un des meilleurs livres de l'année 2006 par le New York Times. Il a été couronné du prix Millepages en décembre 2007.

Œuvres

Suggestions