Eline Vere : het beroemde verhaal van Louis Couperus

Louis Couperus (auteur), Helene Bakker (adaptateur)
De levensgeschiedenis van een begaafde maar melancholieke vrouw uit de Haagse aristocratie rond de eeuwwisseling.
Titre
Eline Vere : het beroemde verhaal van Louis Couperus / naverteld door Helene Bakker
Auteur
Louis Couperus
Adaptateur
Helene Bakker
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2015
136 p.
Note
Tekst ontleend aan dl. 3 van de Volledige werken
ISBN
9789086962068 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Eline leeft aan het einde van de 19de eeuw, in rijke Haagse kringen. Ze heeft een gevoelige natuur en leidt een decadent leven met feesten en partijen. Snel verliefd, dan op de ene, dan op de andere man. Maar of ze gelukkig is… Eline wordt steeds zieker en het kan niet goed met haar aflopen. De serie Literatuur voor beginners wil klassieke teksten navertellen voor moeilijke lezers. Op de website www.literatuurvoorbeginners.nl is informatie en lesmateriaal te vinden. Voorzien van korte uitleg van het boek, hoofdpersonen, nawoord en woordenlijst. De hoofdstukken hebben duidelijke titels. Geschikt voor wie geïnteresseerd is in psychologie en in 19-eeuwse literatuur. Vanaf een jaar of 16

À propos de Louis Couperus

CC BY 2.0 nl - Image by Leonieke Aalders

Louis Marie-Anne Couperus, né le 10 juin 1863 à La Haye et mort le 16 juillet 1923 à De Steeg, dans la province de Gueldre, est un poète et écrivain néerlandais. Il est considéré comme une des figures éminentes de la littérature néerlandaise.

Biographie

Né aux Pays-Bas dans une riche famille patricienne, Couperus passe une partie de sa jeunesse aux Indes orientales néerlandaises et va à l'école à Batavia (aujourd'hui Jakarta en Indonésie). Il était le petit-fils d'un gouverneur-général faisant fonction de la colonie néerlandaise, et de nombreux membres de sa famille ont travaillé pour le gouvernement colonial.

Carrière littéraire

Rentré à La …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque