Gebeurtenissen rondom de inwoners van een dorpje in New England vanuit het perspectief van de lerares Olive Kitteridge die niet erg geliefd is bij de anderen.
Titre
Olive Kitteridge
Directeur
Lisa Cholodenko
Antécédent bibliographique
Elizabeth Strout
Compositeur
Carter Burwell 1955-
Acteur
Frances McDormand Richard Jenkins Bill Murray
Langue
Anglais
Éditeur
HBO, 2015
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2014
Durée
240 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Pools, Portugees
EAN
5051888209325

Commentaires

Vierdelige HBO-tv-serie (2014) naar het gelijknamige boek van Elizabeth Strout* met een glansrol voor Frances McDormand (Fargo) die de sociaal onaangepaste Olive speelt. Verder onder meer Bill Murray en Richard Jenkins. De serie is geregisseerd door Lisa Cholodenko (The kids are allright, High art). In het stadje Crosby bestiert Henry Kitteridge een apotheek. Henry is een schat van een man. Zijn karakter botst met dat van zijn vrouw Olive, een lerares wiskunde die gevoelens koestert voor de alcoholistische leraar literatuur. 'A rare treasure, a measured, understated portrait of a marriage that finds poetry in the most prosaic of settings and circumstances', vindt Alessandra Stanley (New York Times 30-10-'14). 'Olive Kitteridge (...) verveelt geen moment. Door het uitmuntende acteerwerk van McDormand (...) blijft de kijker zich afvragen: wat is het toch? Heeft deze vrouw een autistische stoornis of is er ooit iets gebeurd waardoor ze het leven permanent afwijst? McDormand heeft van Ol…Lire la suite

À propos de Lisa Cholodenko

Lisa Cholodenko est une réalisatrice et scénariste américaine née le 5 juin 1964 à Los Angeles.

Biographie

Lisa Cholodenko est ouvertement lesbienne et vit en couple avec la chanteuse et guitariste Wendy Melvoin.

Filmographie

Réalisatrice

  • 1994 : Souvenir (court métrage)
  • 1997 : Dinner party (court métrage)
  • 1998 : High Art
  • 2002 : Laurel Canyon
  • 2004 : La Vie d'une femme
  • 2005 : The L Word (TV)
  • 2010 : Tout va bien ! The Kids Are All Right (The Kids Are All Right)
  • 2010 : Hung (TV)
  • 2014 : Olive Kitteridge (TV)

Sc…En lire plus sur Wikipedia