Livre
Néerlandais

Het verderfelijke vierde boek

Lemony Snicket (auteur), Brett Helquist (dessinateur), Huberte Vriesendorp (traducteur)
Twee zusjes en hun broertje (de Baudelairewezen) worden weer achtervolgd door graaf Olaf, die uit is op hun fortuin. Ze krijgen te maken met enge zaagmachines en hypnose. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Het verderfelijke vierde boek
Auteur
Lemony Snicket
Dessinateur
Brett Helquist
Traducteur
Huberte Vriesendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The miserable mill
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2018
179 p. : ill.
ISBN
9789401455589 (hardback)

Commentaires

Deel vier van de 'Ellendige avonturen' begint zoals gewoonlijk met de waarschuwing dat het boek dat je op het punt staat te lezen een verhaal vol ongeluk, ellende en wanhoop vertelt. Na drie boeken weet de lezer maar al te goed wat hem te wachten staat en wordt niet teleurgesteld. De hamvraag is of hij ondanks alles de lezer nog weet te boeien en verrassen. De drie Baudelaire-wezen zijn ondertussen bekend. De veertienjarige Violet die in haar hoofd altijd bezig is met het ontwerpen van machines en toestellen allerhande is de uitvindster. De twaalfjarige Claus is een leesbeest, hij verslindt boeken en kent moeilijke woorden. Baby Roosje spreekt nog altijd in nonsenswoorden die alleen haar broer en zus verstaan, en scherpt nog altijd haar tanden aan alle mogelijke voorwerpen. Zoals gewoonlijk dropt meneer Poe de kinderen bij een nieuwe voogd. En zoals gewoonlijk bedenkt Graaf Olaf, geholpen door een handlanger, een slinkse manier om de voogdij over de wezen te krijgen; wetende dat allee…Lire la suite
De mededeling op de achterflap dat dit het aller-on-leukste verhaal over de Baudelairewezen is en je gerust een ander boek kunt kiezen, daagt uit. Eventueel zelfstandig te lezen vierde ellendig avontuur van de elfdelige serie, waarin de wezen weer belaagd worden door graaf Olaf, die het zogenaamd goed met hen voorheeft, maar uit is op hun fortuin en waarin ze te maken krijgen met enge zaagmachines en hypnose. Spannend verhaal in dertien hoofdstukken met een satirische inslag volgens hetzelfde stramien als de vorige delen. De ironische manier van vertellen en de uitleg van moeilijke woorden en uitdrukkingen maken dat de lezers even afstand kunnen nemen van de verschrikkingen. De illustraties (veel fijne potloodtekeningen) zijn volgens hetzelfde concept; serie-omslag. Sinds 2017 als serie op Netflix. Vanaf ca. 11 jaar.

À propos de Lemony Snicket

Lemony Snicket est l’un des personnages principaux de la série de livres Les Désastreuses Aventures des orphelins Baudelaire, dont il est le narrateur intégré au récit (puisqu'il est l'auteur de la série, Daniel Handler utilisant un pseudonyme).

Son passé et son implication dans l’intrigue sont révélés progressivement au fil des treize tomes, mais ce personnage a également fait l’objet de deux hors séries : son autobiographie non autorisée et The Beatrice Letters (non traduit en français).

En 2012, Daniel Handler publie — sous le pseudonyme de Lemony Snicket — le premier tome de la saga Les Fausses Bonnes Questions qui relate différentes enquêtes que le jeune Lemony, alors âgé de 13 ans, est amené à résoudre pour l'organisation VFD.

Biographie

La vie de Lemony Snicket est étroitement liée à l’organisation VFD (VDC en français), qui est derrière la plupart des évènements décrits dans …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions