Livre
Néerlandais

Seizoenenboekje

Leen Van Durme (auteur)

Seizoenenboekje

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
In de lente bouwen de vogels een nestje, in de zomer staan de koeien het liefst in de schaduw en in de herfst verzamelen eekhoorns nootjes. En wat doen de dieren in de winter? Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in frisse kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Dieren, Seizoenen
Titre
Seizoenenboekje / tekst en illustraties Leen Van Durme
Auteur
Leen Van Durme
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2018
[58] p. : ill.
ISBN
9789044831511 (hardback)

Commentaires

Vier eenvoudige verhaaltjes over dieren in de verschillende seizoenen, zoals jonge lammetjes die in de lente geboren worden, vogels die in de herfst naar warme landen vertrekken en eekhoorns die in de winter hun holletje opzoeken. Het is geen verhaal met personages, maar vooral een beschrijving van het gedrag van allerlei dieren; mensen zijn afwezig. Er is veel te zien op de verschillende pagina's van stevig, glad papier in dit vierkante prentenboekje, dat twee afgeronde hoeken en een gewatteerd omslag heeft. De dieren zijn eenvoudig, vriendelijk en dun zwart omlijnd getekend; het geheel is in frisse egale tinten ingekleurd. De tekst is duidelijk leesbaar in de illustraties gedrukt. Elk seizoen begint met een vetgedrukte regel en sommige dierengeluiden staan vet in de drie- tot vierregelige tekst. Opvallend is dat de seizoenen op het omslag niet in chronologische volgorde staan afgebeeld. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Seizoenenboekje

Een kijkboekje waarin peuters en kleuters de vier seizoenen waarnemen. Elk seizoen wordt aangekondigd met een diertje dat een beetje kenmerkend is voor het jaargetijde. Zoals het schaap dat in de lente geniet van het frisgroene gras en lammetjes krijgt of de eekhoorn die in de herfst nootjes verzamelt. Op de plaatjes valt heel wat te beleven! In de lente zijn de vogeltjes druk in de weer met hun nestjes en mama eend zwemt met haar kleintjes in de vijver.Een kijkboekje vanaf twaalf maanden stemt niet overeen met een thema dat voor die jonge leeftijd te complex is. Tevens zijn voor deze leeftijdscategorie de diertjes te klein en de illustraties te druk. Het thema is eerder geschikt voor een 4-jarige kleuter, maar dan zijn de illustraties weer een beetje te kinderlijk. Voor kinderen met een vertraagde ontwikkeling, een doelgroep waarvoor weinig boekjes bestaan, vind ik het wel erg geschikt. Zij houden ervan om lang te kijken naar illustraties met veel details en dan…Lire la suite