DVD
Anglais

Nanny McPhee

Kirk Jones (directeur), Christianna Brand (antécédent bibliographique), Colin Firth (acteur)

Nanny McPhee

Kirk Jones (directeur), Christianna Brand (antécédent bibliographique), Colin Firth (acteur)
Public cible:
6-8 ans et plus
De strenge Nanny McPhee komt toezicht houden op de zeven ondeugende kinderen van meneer Brown. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Nanny McPhee
Directeur
Kirk Jones 1964-
Antécédent bibliographique
Christianna Brand
Acteur
Colin Firth Emma Thompson
Compositeur
Patrick Doyle 1953-
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
ca. 95 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans Gebaseerd op The Nurse Matilda boeken van Christianna Brand
EAN
5050582390407

Commentaires

Amerikaans, Engels, Franse co-productie uit 2005 van regisseur Kirk Jones met in de hoofdrollen Emma Thompson, Colin Firth en Angela Lansbury. Emma Thompson speelt niet alleen de hoofdrol maar schreef ook het scenario, gebaseerd op de in Engeland populaire boeken van Christianna Brand over Nurse Mathilda. Nanny McPhee, een strenge gouvernante met wratten, knobbelneus en hazentanden, wordt ingehuurd om toezicht te houden op de zeven zeer lastige kinderen van meneer Brown. Met haar toverkunst weet ze de kinderen in het gareel te krijgen, terwijl ze gaandeweg verandert in een vrouw met het hart op de goede plaats. Er is veel lof voor deze familiefilm. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 9-2-'06): 'Als familiefilm spreekt Nanny McPhee iedereen aan. Kinderen zullen smullen van het kattenkwaad van hun leeftijdsgenoten, volwassenen zullen worden geraakt door de radeloze zoektocht van de vader naar een nieuwe moeder. En dan is er nog Emma Thompson. Zij balanceert met haar rol perfect tussen goedmoedigh…Lire la suite

À propos de Kirk Jones

CC BY 3.0 - Image by David Shankbone

Kirk Jones (né le 31 octobre 1964 à Bristol) est un réalisateur et scénariste britannique.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1998 : Vieilles Canailles (Waking Ned)
  • 2005 : Nanny McPhee
  • 2009 : Everybody's Fine
  • 2012 : Ce qui vous attend si vous attendez un enfant (What to Expect When You're Expecting)
  • 2016 : Mariage à la grecque 2 (My Big Fat Greek Wedding 2)

Scénariste

  • 1998 : Vieilles Canailles (Waking Ned)
  • 2009 : Everybody's Fine

Liens externes

Suggestions