Livre
Anglais

Heart of darkness ; The Congo diary

Joseph Conrad (auteur), Owen Knowles (éditeur intellectuel), Robert Hampson (éditeur intellectuel)
Een Engelse scheepskapitein krijgt in 1890 opdracht in Congo, het privé-protectoraat van de Belgische koning, de verbindingen te onderhouden tussen de verschillende faktorijen aan de rivier en ziet daar de uitwassen van het kolonialisme.
Contient
Titre
Heart of darkness ; The Congo diary
Auteur
Joseph Conrad
Éditeur intellectuel
Owen Knowles Robert Hampson
Langue
Anglais
Édition
[New ed.]
Éditeur
London: Penguin, 2007
XLVII, 136 p.
ISBN
9780141441672

Commentaires

Deze nieuwe editie van de klassieke novelle, geschreven in 1902, beschrijft, op het eerste gezicht, een zeemansreis naar de Congo ('het diepste Afrika') waar de hoofdpersoon Marlow de krankzinnige idealist Kurtz tegenkomt. Het verhaal is eigenlijk een grimmige parodie op de in die tijd populaire avonturenverhalen. De schrijver bekijkt de relatie tussen Afrika en Europa, blank en zwart, de primitieve mens en de overheerser. Tijdens zijn tocht door de Congo ontdekt Marlow dat de toen populaire termen 'geciviliseerd' en 'primitief' hun emotionele betekenissen hebben verloren. Bevat een uitgebreide introductie (35 p.), bibliografie (7 p.) en noten (15 p.) door Robert Hampson. Zilverkleurige paperback met een vage afbeelding van een kaal mannenhoofd; goede letter en marges.

À propos de Joseph Conrad

Joseph Conrad, de son vrai nom Józef Teodor Konrad Korzeniowski, né le 3 décembre 1857 à Berditchev, en Ukraine, alors province de l'Empire russe, et mort le 3 août 1924 à Bishopsbourne, est un écrivain polonais et britannique, écrivant en langue anglaise.

Biographie

Né en 1857 à Berdytchiv, Józef Korzeniowski est issu de la noblesse polonaise. En 1861, sa famille déménage à Varsovie. En octobre de la même année, son père Apollo Korzeniowski, qui participe aux préparatifs de l'insurrection polonaise contre la Russie tsariste, est arrêté et emprisonné à la citadelle de Varsovie, puis condamné à l'exil à Vologda, puis à Tchernihiv. Sa famille le suit. La mère de Józef meurt de la tuberculose en En lire plus sur Wikipedia