DVD
Anglais

Tinker, tailor, soldier, spy : the original series

John Irvin (directeur), John Le Carré (antécédent bibliographique), Geoffrey Burgon (compositeur)
Een gepensioneerd lid van de Britse geheime dienst krijgt de moeilijke opdracht de identiteit van een dubbelspion te achterhalen.
Titre
Tinker, tailor, soldier, spy : the original series
Directeur
John Irvin
Antécédent bibliographique
John Le Carré
Compositeur
Geoffrey Burgon 1941-2010
Acteur
Alec Guinness Ian Richardson Joss Ackland Ian Bannen Michael Jayston
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2011
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
1979
Durée
ca. 317 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
8715664092620

Commentaires

Een zevendelige BBC-serie uit 1979 naar het bekende boek van John Le Carré, vertaald als 'Edelman, bedelman, schutter, spion'. In de hoofdrol Alec Guinness (The bridge on the river Kwai; Star wars) en verder onder meer Anthony Bate, Bernard Hepton en Michael Jayston. Het verhaal speelt tijdens de Koude Oorlog. De leiding van de Britse geheime dienst vermoedt dat er een dubbelspion actief is en geeft George Smiley, een gepensioneerd lid van de geheime dienst de moeilijke opdracht de identiteit van de verrader te achterhalen. De Speelfilmencyclopedie (zesde editie, 1995) gaf 3 1/2 ster: '(...) Een spannende verfilming maar bovenal een fantastische rol van Guinness die zijn grote klasse als acteur ééns te meer laat zien.' Mark Moorman (Parool 14-12-'11) schrijft: 'Twee jaar na Star Wars – hij was inmiddels 65 jaar – speelde hij George Smiley, één van zijn mooiste rollen. De Smiley van Guinness was misschien niet de non-descripte, plompe, morsige man die Le Carré ervan maakte, maar je voe…Lire la suite

À propos de John Irvin

John Irvin est un réalisateur britannique né le 7 mai 1940 à Newcastle upon Tyne.

Biographie

Filmographie

Cinéma

  • 1967 : Mafia No!
  • 1967 : Bedtime
  • 1981 : Les Chiens de guerre (The Dogs of War)
  • 1981 : Le Fantôme de Milburn (Ghost Story)
  • 1984 : Champions
  • 1985 : Turtle Diary
  • 1986 : Le Contrat (Raw Deal)
  • 1987 : Hamburger Hill
  • 1989 : Un flic à Chicago (Next of Kin)
  • 1991 : Eminent Domain
  • 1991 : Robin des Bois (Robin Hood)
  • 1994 : Freefall
  • 1994 : Parfum de scandale (Widows' Peak…En lire plus sur Wikipedia