Een verstandelijk gehandicapte vader met een hart van goud, bindt de strijd aan om de voogdij van zijn dochtertje te behouden
Titre
I am Sam / dir. by Jessie Nelson ; written by Kristine Johnson ... [et al.]
Directeur
Jessie Nelson
Scénariste
Kristine Johnson
Acteur
Sean Penn Michelle Pfeiffer
Compositeur
John Powell 1963-
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: RCV, 2002
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2001
Durée
ca. 127 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045203443

Commentaires

Amerikaanse speelfilm van regisseur Jessie Nelson met in de hoofdrollen o.a. Sean Penn, Michelle Pfeiffer, Dianne West. Penn speelt een verstandelijk gehandicapte man met het niveau van een zevenjarige. Als hij een baby krijgt wil de moeder niets met hem of de baby te maken hebben en besluit hij het meisje, Lucy, zelf op te voeden. Hij houdt zielsveel van haar. Als Lucy zeven jaar is en op school gepest wordt met haar vader, wil een welzijnswerker het meisje in een pleeggezin plaatsen. Met de hulp van een advocate gaat hij de strijd aan om zijn dochter te houden. Hans Beerekamp (NRC 24-4-'02): '[Nelson] weet banalisering, sentimentaliteit en andere clichés redelijk buiten de deur te houden, maar helaas niet helemaal. Toch onderscheidt I am Sam zich gunstig van veel andere films in dit genre (gezinsmelodrama met gehandicapte) door wat Nelson weet te vermijden.' Hij vindt de rol van Lucy 'akelig gemaniëreerd'. 'Penn is adequaat als gehandicapte. Echt goed is Michelle Pfeiffer als op coc…Lire la suite

À propos de Jessie Nelson

Jessie Nelson est une scénariste, actrice, productrice et réalisatrice.

Biographie

Filmographie

comme scénariste

  • 1987 : Daniel and the Towers (en) (TV)
  • 1990 : To the Moon, Alice (TV)
  • 1994 : Corrina, Corrina
  • 1998 : Ma meilleure ennemie (Stepmom)
  • 1999 : Une vie à deux (The Story of Us)
  • 2001 : Sam, je suis Sam (I Am Sam)
  • 2005 : Earth to America (TV)

comme actrice

  • 1988 : Tucker (Tucker: The Man and His Dream) : Woman on Steps
  • 1993 : The Switch (TV) : Elizabeth Garland
  • 1993 : So I Married an…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions