Livre
Multilingue
Beelden uit een video-installatie van Jeroen Kooijmans in het kader van het Jeroen Boschjaar, gecombineerd met gedichten van Tommy Wieringa.
Titre
The Fish Pond Song / kunst van Jeroen Kooijmans ; gedichten door Tommy Wieringa
Auteur
Jeroen Kooijmans Tommy Wieringa
Langue
Multilingue, Néerlandais, Anglais
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2016
88 p. : ill. + digitale bijlage
Note
Dit boek, met digitale bijlage, is de neerslag van het audiovisuele project The Fish Pond Song van beeldend kunstenaar Jeroen Kooijmans
ISBN
9789023496564 (hardback)

Commentaires

Voor het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch maakte Jeroen Kooijmans een grote video-installatie in het kader van het Jeroen Boschjaar. The Fish Pond Song is een driedelig werk over oorlog, geïnspireerd door het middendeel van Jeroen Bosch' drieluik De tuin der lusten en een weerslag van de aanslag op de Twin Towers in 2001. Sluimerend kwaad, waanzin in het hoofd, een zoektocht vol gevaren op de weg naar verlossing. Kooijmans werkte drie jaar aan de installatie, waarvoor hij filmde op Curaçao, in Hongarije en in de Bommelerwaard. Tommy Wieringa scheef teksten die worden uitgesproken bij de drie delen van het werk: The lost army, After the battle en The healing, en debuteert daarmee als dichter. De teksten van Wieringa, in het Nederlands en het Engels, en beelden uit de installatie zijn gebundeld in deze mooi verzorgde uitgave. Het boek heeft een 'digitale bijlage' waarmee de indrukwekkende film kan worden bekeken.