Livre audio
Néerlandais

Het leven van een loser

Jeff Kinney (auteur), Job Schuring (narrateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Bram Botermans vindt de middelbare school een hel. Dan geeft zijn moeder hem een dagboek. Bram vindt dagboeken iets voor meisjes. Toch besluit hij zijn leven te beschrijven: zijn vervelende broertjes, zijn onnozele vriend Theo, de dagelijkse overlevingsstrijd op school, een griezelhuis en kaas.
Titre
Het leven van een loser
Auteur
Jeff Kinney
Narrateur
Job Schuring
Titre uniforme
Logboek van Bram Botermans
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Diary of a wimpy kid
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2012
2 cd's
Durée
100 min.
ISBN
9789047613251

Commentaires

In dit luisterboek worstelt Bram Botermans zich een weg door zijn puberteit. Volwassen worden is geen gemakkelijke klus: op school moet Bram zich staande proberen te houden tussen de brugpiepers en de uit de kluiten gewassen jongens die zich al scheren. Thuis moet hij opboksen tegen zijn vervelende broer. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een dagboek. Bram vindt dagboeken echte meisjesdingen. Toch besluit hij om zijn lotgevallen op te schrijven. Hij vertelt over zijn sullige vriend Theo en over school, over de pesterijen van zijn broer, over de discussies met zijn ouders en... over de kaas.
Jeff Kinney ontwerpt online games, maar laat met zijn eerste jeugdboek Het leven van een loser zien dat hij ook een getalenteerd schrijver en cartoonist is. Het leven van een loser is grappig en vlot leesbaar. Bram Botermans doet een beetje denken aan Duupje, die de lezers van Zonneland in de jaren '90 een glimlach op de lippen bezorgde. Het oudere publiek zal Bram eer…Lire la suite
Luisterversie van het gelijknamige boek*, voorgelezen door kleinkunstenaar en tekstschrijver Job Schuring. Eerste deel uit de razend populaire ‘Het leven van een loser’-reeks met de belevenissen van brugklasser Bram Botermans die er alles voor over heeft om geen loser te worden op zijn nieuwe school. Obstakels als een pesterige oudere broer, verstandige ouders, houterige vriend Theo en slungelige sukkels om hem heen maken het leven soms knap lastig. Met een grote dosis zelfoverschatting en een overdosis mislukte plannen en acties slaat de hoofdpersoon zich door het eerste schooljaar heen. De auteur weet zowel qua stijl als inhoud de prepubergedachten van Bram goed en pakkend te beschrijven. Zo begint de jongen al direct te melden dat dit vooral zijn moeders idee was en dat hij niet van plan is om gevoelens te gaan opschrijven. Hoewel Brams avonturen de lezer niet doen schaterlachen, verschijnt er altijd wel een glimlach (van herkenning) op het gezicht. Vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Jeff Kinney

CC BY 2.0 - Image by Politics and Prose Bookstore

Jeff Kinney, de son vrai nom Jeffrey Patrick Kinney, né le 19 février 1971 à Fort Washington dans le Maryland, est un concepteur de jeux et écrivain américain, auteur de livres pour enfants, parmi lesquels la série Journal d'un dégonflé.

Biographie

Jeff Kinney travaille à temps plein comme développeur de jeux vidéo et concepteur de jeux en ligne. Selon son site, il est également créateur du site Poptropica.

Jeff Kinney grandit à Washington dans le Maryland aux États-Unis et entre au Park College de l'Université de Maryland au début des années 1990. C'est dans cette université que Jeff Kinney crée la populaire bande dessinée Igdoof, publiée dans le journal du campus. À ce moment il voulait être dessinateur de bandes dessinées. Ne parvenant pas à faire éditer ses bandes dessinées après sa sortie de l'université, il c…En lire plus sur Wikipedia