Livre
Néerlandais

Het geheim van Barry Boudini

Hilde Vandermeeren (auteur), Lucy Keijser (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Martijn logeert een weekje bij zijn oma. Lukas, de nieuwe buurjongen, is niet bepaald vriendelijk. Lukas oefent voor een goochelwedstrijd en daar wil hij Martijn niet bij hebben. Dan vindt Martijn tussen de spullen van zijn oma een geheimzinning boekje.
Niveau de lecture
AVI E5, AVI 8
Titre
Het geheim van Barry Boudini
Auteur
Hilde Vandermeeren 1970-
Dessinateur
Lucy Keijser
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Assen: Maretak, 2012
72 p. : ill.
ISBN
9789043703871 (hardback)

Commentaires

Martijn logeert een weekje bij oma. De nieuwe buurjongen van oma, Lukas, heeft in ieder geval meteen de aandacht van Martijn getrokken. Hij heeft namelijk een echt goochelclubje. Ze oefenen voor een grote show. Maar Martijn mag niet meedoen. Daarom wil hij Lukas een lesje leren. Tussen wat oude rommel van oma vindt hij een boekje dat best wel mysterieus lijkt. Hij doet net alsof het hét grote boek is van de grote tovenaar Barry Boudini. Hij stippelt snel een verzonnen zoektocht uit, waarbij het grote geheim van Barry Boudini op het einde wacht. Een hele dag lang lopen ze door het hoge bos tot de zoektocht plots een vreemd staartje krijgt. Heeft Martijn een fout gemaakt bij het uittekenen van de verzonnen weg? Wie is de mysterieuze persoon die hen al de hele tijd volgt? Is er een echt geheim van Barry Boudini?
Het geheim van Barry Boudini is een eenvoudig geschreven avonturenverhaal. De verhaallijn zal kinderen aanspreken omwille van de realistische personages en de themati…Lire la suite
Wat voor Martijn een saaie week bij oma belooft te worden, loopt uit op een week vol avontuur wanneer hij oma’s nieuwe buurjongen Lukas ontmoet. Lukas houdt net als Martijn van goochelen en heeft een clubje waarmee hij oefent voor een goochelwedstrijd. Als Martijn niet mee mag doen, bedenkt hij een plan om de gemene Lukas een lesje te leren. Martijns plannetje loopt echter niet zoals hij gehoopt had en bezorgt zowel de kinderen in het boek als de lezer kippenvel. Zou het allemaal goed aflopen? Een stevig vormgegeven, handzaam deel uit de serie 'Sterrenstof'* voor kinderen uit groep vijf, met herkenbare, eigentijdse thema's, AVI-E5. De tekst wordt hier en daar afgewisseld met gekleurde tekeningen van wisselend formaat. Gedrukt in één lettertype en incidenteel afgewisseld met briefjes in een schrijfletter. Een spannend leesboek dat perfect aansluit bij belevingswereld van kinderen en dat van het begin af aan doet benieuwen naar het einde. Vanaf ca. 8 jaar.