Titre
Sprakeloos / regie Hilde Van Mieghem ; scen. Hilde Van Mieghem & Bert Scholiers
Directeur
Hilde Van Mieghem
Antécédent bibliographique
Tom Lanoye
Acteur
Stany Crets Viviane De Muynck Rik Van Uffelen Hans Kesting Marie Vinck Flor Decleir
Scénariste
Bert Scholiers
Compositeur
Jef Neve
Langue
Néerlandais
Éditeur
Paradiso, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
95 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Naar de roman van Tom Lanoye
EAN
5414937033423

Commentaires

Drama van Hilde Van Mieghem (Smoorverliefd; De kus), gebaseerd op het boek uit 2009 van Tom Lanoye. Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman (Stany Crets) staat op zijn kop wanneer zijn 85-jarige moeder Josée (Viviane De Muynck) een beroerte krijgt. Ze verandert van een levendige en humoristische sterke vrouw in een hoopje ellende. Intussen komt de deadline van Jans nieuwe roman dichterbij. De Vlaamse recensenten zijn kritisch. Lieven Trio (demorgen.be) schrijft dat het een uitdaging is om dit complexe boek te verfilmen, maar dat de essentie bewaard is gebleven: 'Maar om die essentie te zien, moet je wel over heel wat schoonheidsfouten heen kijken. (...) Het is zwalpen tussen realisme en surrealisme, tussen echte, levende plekken en afgelikte historische sets. Genres en stijlen lopen mekaar voor de voeten. (...)' Zij vindt dat de acteurs indruk maken en geeft de film 2 sterren.

À propos de Hilde Van Mieghem

CC BY-SA 4.0 - Image by Filip Naudts

Hilde Van Mieghem, née à Anvers le 14 avril 1958, est une actrice et réalisatrice belge néerlandophone.

Biographie

Filmographie

Comme réalisatrice

  • 1997 : De suikerpot
  • 2004 : 10 jaar leuven kort
  • 2004 : De kus
  • 2004 : 10 jaar leuven kort
  • 2006 : Dennis van Rita
  • 2010 : Smoorverliefd (nl)
  • 2013 : Smoorverliefd (nl) (version néerlandaise, aussi Madly in Love)
  • 2017 : Sprakeloos

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions