Livre
Néerlandais

Wees blij dat je geen middeleeuwse ridder bent! : een harnas dat je liever niet draagt

Fiona MacDonald (auteur), David Antram (dessinateur)

Wees blij dat je geen middeleeuwse ridder bent! : een harnas dat je liever niet draagt

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Stel dat je in de middeleeuwen ridder wilt worden, Wat moet je dan doen en is het gevaarlijk? Met tips, waarschuwingen en stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Ridders
Titre
Wees blij dat je geen middeleeuwse ridder bent! : een harnas dat je liever niet draagt
Auteur
Fiona MacDonald
Dessinateur
David Antram
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
You wouldn't want to be a medieval knight!
Édition
1
Éditeur
Leidschendam: NBD Biblion, 2013
32 p. : ill.
ISBN
9789462020412 (hardback)

Commentaires

In Wees blij dat je geen middeleeuwse ridder bent! wordt de lezer, een fictieve jongen van acht jaar, teruggekatapulteerd naar het jaar 1400, tegen het einde van de middeleeuwen. Hij woont in een groot kasteel en wordt opgeleid tot kasteelheer. De verschillende aspecten van het ridderschap komen aan bod, zoals de adellijke familie met wie je het maar moet zien te stellen, het dragen van een harnas, de strijd, paardrijden, kruistochten… De jonge would-be ridder wordt overstelpt met allerlei praktische tips en aanwijzingen die de opleiding tot een goed einde moeten brengen: over omgaan met een valk, uitkijken voor neervallende valhekken, op tijd en stond het harnas uitdoen enz.
Fiona MacDonald neemt in de uitgebreide reeks ‘Wees blij dat je geen… bent’ de middeleeuwen en de oudheid voor haar rekening. Tekenaar David Antram, ook een vaste waarde in de serie, zorgde voor geestige en aantrekkelijke tekeningen bij haar vlotte tekst. ‘Wees blij…’ biedt een mooie kruising tussen e…Lire la suite
Je moet er toch niet aan denken een middeleeuws ridder te zijn? Als je dit boek gelezen hebt, bedenk je je wel tien keer. Als je ridder wilde worden, moest je aan heel wat eisen voldoen: het hielp om uit de juiste familie te komen, je moest als kleine jongen (meisjes konden geen ridder worden) al vroeg bij een ridder in de leer, je moest een eed van trouw afleggen, in een harnas kunnen vechten, met grote zware wapens kunnen omgaan, dapper zijn en uitstekend paard kunnen rijden. En tot overmaat van ramp werd je meestal ook niet ouder dan vijftig jaar. In dit realistische en grappige verhaal wordt de lezer aangesproken alsof hij van plan is zelf ridder te worden. Elke pagina is erg leuk geïllustreerd met stripachtige kleurenillustraties. Tevens is telkens een handige hint opgenomen. Je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken als je in het buitenland sterft, want je lichaam wordt in brandenwijn gedompeld en naar huis gestuurd. Hoe prettig is dat! Dit geweldige boek bevat een woordenli…Lire la suite

À propos de Fiona MacDonald

Fiona MacDonald, née le 9 décembre 1974 à Paisley en Écosse, est une curleuse Écossaise.

Elle remporte le titre olympique aux Jeux olympiques d'hiver de 2002 à Salt Lake City avec une médaille d'or et elle représente la Grande Bretagne. En 40 matchs au total, elle a gagné 23 fois et perdue 17 fois.

Liens externes

 • Ressources relatives au sport :
  • Fédération mondiale de curling
  • Sports Reference
  • Team GB
  • (en) Comité international olympique
  • (en) Olympedia

Suggestions