Livre
Néerlandais

De Vikingen : eet, drink, schrijf, speel en kleed je als een Viking

Fiona MacDonald (auteur)

De Vikingen : eet, drink, schrijf, speel en kleed je als een Viking

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Hoe leefden de Vikingen? Tevens wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je een windvaan, Thors hamer en Vikingappelsap maakt. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De Vikingen : eet, drink, schrijf, speel en kleed je als een Viking
Auteur
Fiona MacDonald
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Vikings
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2009
32 p. : ill.
ISBN
9789055663040 (hardback)

Commentaires

Corona brengt verschillende reeksen voor jongeren op de markt. In de reeks 'Bezoek aan het verleden' verscheen onlangs De Vikingen. Auteur van dienst is historica Fiona McDonald. Sinds ze afstudeerde in Cambridge schreef ze al meer dan honderd boeken voor jongeren over geschiedenis. Ook op het vlak van de Vikingen is ze niet aan haar proefstuk toe. Ze won zelfs al verschillende prijzen met haar werk over de Vikingen en de Egyptenaren.

De ondertitel van dit werk luidt: Eet, drink, schrijf, speel en kleed je als een Viking. Het boek bevat dus niet enkel een schat aan informatie over de Noormannen, maar is tevens een actief doeboek speciaal gericht op de jonge lezers die ook graag knutselen. Elke dubbele pagina krijgt dezelfde structuur. Aan de linkerkant krijgen we het informatieve gedeelte met tekst, uitleg en afbeeldingen. De pagina ernaast bevat telkens een doe-opdracht die natuurlijk in verband staat met de vorige bladzijde. Telkens worden aanwijzingen gegeven o…Lire la suite
Introductie in de wereld van de Vikingen, waarbij informatie wordt afgewisseld met doe-activiteiten. Verdeeld over dertien hoofdstukken behandelt de auteur in kort bestek een veelheid aan onderwerpen. Aan de orde komen onder meer de Vikingen als plunderaars, drakenschepen, wapens, kleding en juwelen, goden en helden en begraven schatten. Op elke twee bladzijden komt een onderwerp ter sprake in een hoofdtekst, bijteksten en in bijschriften bij de afbeeldingen. De talrijke kleurenillustraties zijn gebaseerd op foto’s. Bij elk hoofdstuk worden aanwijzingen gegeven om zelf dingen te maken die op Vikingen betrekking hebben. Het zijn knutselwerkjes die kinderen gemakkelijk kunnen doen. Zo wordt puntsgewijs uitgelegd hoe je een jarlhelm, windvaan, Vikingappelsap en Thors hamer maakt. Vetgedrukte woorden in de tekst zijn achterin opgenomen in de woordenlijst. Daarnaast is er een register. Als eerste kennismaking met de Vikingen is het boek goed te gebruiken. Vooral het deel met de doe-activit…Lire la suite

À propos de Fiona MacDonald

Fiona MacDonald, née le 9 décembre 1974 à Paisley en Écosse, est une curleuse Écossaise.

Elle remporte le titre olympique aux Jeux olympiques d'hiver de 2002 à Salt Lake City avec une médaille d'or et elle représente la Grande Bretagne. En 40 matchs au total, elle a gagné 23 fois et perdue 17 fois.

Liens externes

 • Ressources relatives au sport :
  • Fédération mondiale de curling
  • Sports Reference
  • Team GB
  • (en) Comité international olympique
  • (en) Olympedia