Livre
Néerlandais

De Azteken : eet, drink, schrijf, speel en kleed je als een Azteek

Fiona MacDonald (auteur)

De Azteken : eet, drink, schrijf, speel en kleed je als een Azteek

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Hoe leefden de Azteken, een volk in Midden-Amerika? Behalve informatie hierover wordt ook stapsgewijs uitgelegd hoe je Azteekse chocomel of een tempelbeeld kunt maken. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De Azteken : eet, drink, schrijf, speel en kleed je als een Azteek
Auteur
Fiona MacDonald
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Aztecs
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2009
32 p. : ill.
ISBN
9789055663019

Commentaires

In de reeks 'Bezoek aan het verleden' maakt de jonge lezer kennis met een aantal populaire volkeren uit de wereldgeschiedenis: de Oude Egyptenaren, de Romeinen, de Vikingen en de Azteken. In elk deel worden enkele facetten van de samenleving belicht. Er wordt vooral aandacht besteed aan het dagelijkse leven van de gewone mensen: eten en drinken, huizen en gebouwen, geloof en feesten, het familie- en gezinsleven komen aan bod. De informatie is accuraat maar blijft een beetje oppervlakkig.
De meerwaarde van de reeks ligt duidelijk in de doe-het-zelfrubriek die aan elk hoofdstuk is toegevoegd. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je bepaalde dingen uit het leven van een Azteek zelf kan maken. De ondertitel is heel aanlokkelijk voor kinderen: 'eet, drink, schrijf, speel en kleed je als een Azteek'. Zo leer je o.a. hoe je een stempel van een tweekoppige slang kan maken, hoe je patolli kan spelen of hoe je jezelf als een Azteekse krijger kan kleden. Elke bladzijde laat zich afzonderlijk le…Lire la suite
'Eet, drink, schrijf, speel en kleed je als een Azteek' is de ondertitel van dit boek. Dit kleurrijk vormgegeven boek in vrij groot formaat nodigt uit tot knutsel- en zelfmaakactiviteiten. Alles is steeds geënt op de Zuid-Amerikaanse Aztekencultuur, van Maya's en Tolteken. Op elke bladzijde is de linkerpagina gevuld met historische informatie met platen/foto's en een 'Wist je dat'-kader, waarin beschreven staat hoe bijvoorbeeld een Azteeks huisaltaartje eruit zag. De informatieve hoofdstukjes zijn per thema gerangschikt: school, ceremonies, tijdsbeeld, etc. Op de rechterpagina's staan steeds maak- en doe-ideeën, zoals: 'Hoe maak je een Azteekse kalender, cape, hoofdtooi, Azteekse wapens, maskers en harnassen?', 'Hoe speel je Patolli?' of 'Hoe bereid je Azteekse chocodrank?' Voor ouders en leerkrachten staan achterin waardevolle verwijzingen naar boeken, websites en andere info over de Azteekse cultuur. Voorzien van een woordenlijst en register. In dezelfde serie verschenen inmiddels n…Lire la suite

À propos de Fiona MacDonald

Fiona MacDonald, née le 9 décembre 1974 à Paisley en Écosse, est une curleuse Écossaise.

Elle remporte le titre olympique aux Jeux olympiques d'hiver de 2002 à Salt Lake City avec une médaille d'or et elle représente la Grande Bretagne. En 40 matchs au total, elle a gagné 23 fois et perdue 17 fois.

Liens externes

 • Ressources relatives au sport :
  • Fédération mondiale de curling
  • Sports Reference
  • Team GB
  • (en) Comité international olympique
  • (en) Olympedia