Het Australie͏̈ van de nabije toekomst is in chaos vervallen en zoals vele anderen heeft Eric, een boer, veel verliezen geleden. Als een criminele bende dan ook nog zijn auto steelt zet hij verbeten de achtervolging in.
Sujet
Apocalyps
Titre
The rover
Directeur
David Michôd
Compositeur
Antony Partos 1968-
Acteur
Guy Pearce Robert Pattinson
Langue
Anglais
Éditeur
E one, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
ca. 103 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045237752

Commentaires

Postapocalytische roadmovie van de Australische regisseur David Michôd (Animal kingdom) met Guy Pearce en Robert Pattinson (Twilight). Tien jaar na een apocalyps is het leven in de outback van Australië nog kaler, schraler en woester dan nu. Eric leidt een troosteloos bestaan in deze outback. Het enige waar hij zich aan hecht, is zijn auto, en vooral wat er in de kofferbak van zijn auto ligt. Als de auto op een dag wordt gestolen door een criminele bende, raakt Eric buiten zinnen. Hij gaat achter de autodieven aan en vindt de zwakbegaafde Rey, een bendelid, die voor dood is achtergelaten door zijn maten. Bor Beekman (Volkskrant 12-6-‘14) geeft 3 sterren: ‘The Rover zet de kijker klem in de overlevingsstrijd van het menselijk uitschot, met daverend camerawerk en solide spel, maar de twee, drie memorabele scenariovondsten die benodigd zouden zijn om de film te verheffen, blijven uit.’ Ab Zagt (Algemeen Dagblad 12-6-'14) vindt dat de kracht van de film vooral in de geheimzinnigheid zit: …Lire la suite

À propos de David Michôd

David Michôd est un réalisateur et scénariste australien né le 30 novembre 1972 à Sydney.

Biographie

David Michôd vit sa carrière de réalisateur et scénariste prendre un élan notable, en 2010, avec Animal Kingdom (Sorti en France en 2011), son premier long-métrage. L’histoire est centré sur une famille de gangster habitant la banlieue de Melbourne. Le film rencontre un succès critique et sera même adapté en série télévisée.

En 2014, Il revient avec The Rover, film dystopique porté par le duo Guy Pearce / Robert Pattinson. Le film est salué par la critique mais sera un échec au box-office.  

En 2017, Il collabore avec Netflix et réalise War Machine, comédie satirique sur l’armée américaine.

En 2019, Il collabore de nouveau avec la plateforme de streaming pour le film Le Roi (The King), adaptation libre des écrits …En lire plus sur Wikipedia