DVD
Néerlandais

De schat van de witte valken

Christian Zübert (directeur)

De schat van de witte valken

Christian Zübert (directeur)
Public cible:
Tous les âges
Jan (11) en zijn twee vrienden vinden in de zomervakantie een schatkaart van de Witte Valken, een jeugdbende waarvan de leider tien jaar eerder op mysterieuze wijze verdween. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Jeugdbendes
Titre
De schat van de witte valken
Directeur
Christian Zübert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Just4Kids, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
92 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8717344755450

Commentaires

Vlak voor de verhuizing van het Duitse platteland naar Dusseldorf in de zomer van 1981 beleeft de 11-jarige Jan met zijn beide vrienden nog een hachelijk avontuur. Zij ontdekken een schatkaart van de Witte Valken, een jeugdbende uit de zeventiger jaren waarvan de leider op mysterieuze wijze is verdwenen. Zij gaan de strijd aan met een rivaliserend groepje om het geheim te ontrafelen. Deze van origine Duitse film is voor de Nederlandse markt nagesynchroniseerd wat een onnatuurlijk beeld geeft. De film wordt gekaraktiseerd als familiefilm en is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Dit is ook de leeftijdsgroep van de hoofdrolspelers, die overigens niet altijd even sterk spelen. De film kent een aantal mooie sfeerbeelden die goed aansluiten bij de situaties. Spannend is het verhaal zeker zodat het boeiend blijft tot het einde. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Christian Zübert

CC BY-SA 3.0 - Image by Rainer Lück http://1RL.de/

Christian Zübert (né le 27 août 1973 à Wurtzbourg) est un scénariste et réalisateur allemand.

Biographie

Zübert étudie à l'université de Wurtzbourg six semestres, en dilettante selon lui. Après ses études, il devient scénariste essentiellement pour la télévision. Le producteur et réalisateur Sönke Wortmann le persuade de réaliser le film Allô pizza après en avoir écrit le scénario. Il devient connu du grand public.

En 2004, il met en scène Der Schatz der weißen Falken, un film d'aventures pour la jeunesse. Il reçoit autant de public que le premier et est récompensé par la critique.

Après plusieurs téléfilms, il revient au cinéma avec Trois quarts de lune, sorti en octobre 2011. La tragi-comédie fait 400 000 spectateurs et est nom…En lire plus sur Wikipedia