Livre
Néerlandais

De moed van imperfectie : laat gaan wie je denkt te moeten zijn

Brené Brown (auteur)

De moed van imperfectie : laat gaan wie je denkt te moeten zijn

Brené Brown beschrijft in De moed van imperfectie hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen over een `bezield leven : leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als le
Sujet
Levenskunst
Extra subject
Feminisme
Titre
De moed van imperfectie : laat gaan wie je denkt te moeten zijn
Auteur
Brené Brown
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The gifts of imperfection : let go of who you think you're supposed to be and embrace who you are
Éditeur
Amsterdam: Lev., 2019
168 pagina's
ISBN
9789400503496 (paperback)

Commentaires

De schrijfster (auteur van 'De kracht van kwetsbaarheid', 2013) is professor in Houston en deed onderzoek naar kwetsbaarheid en schaamte. Na een persoonlijke crisis ('inzinking/spiritueel ontwaken') in 2007, richt ze zich op wat er nodig is om bezield te kunnen leven. Op persoonlijke, luchtige en humoristische wijze beschrijft ze het belang van het volledig ervaren van je zachte en kwetsbare kanten, vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Aan de hand van tien wegwijzers wordt de lezer aangemoedigd om de vaardigheden moed, compassie en verbondenheid in de praktijk te brengen. Woorden als 'authenticiteit' en 'compassie' worden eerst gedefinieerd om vervolgens dieper in te gaan op het begrip liefde en het belang van praten over schaamte, angst en kwetsbaarheid. De wegwijzers worden geïllustreerd met verhalen, definities, citaten en ideeën. Aan bod komt het laten varen van perfectionisme en stress, en het toelaten van authenticiteit, creativiteit, rust, en intuïtie. Op zorgvuldige …Lire la suite

À propos de Brené Brown

CC BY 2.0 - Image by Dell Inc.

Brené Brown, née le 18 novembre 1965 à San Antonio, au Texas, est travailleuse sociale, chercheuse en sciences humaines et sociales à l'université de Houston et conférencière.

Biographie

Brené Brown est une travailleuse sociale diplômée. Elle obtient ultérieurement un doctorat en travail social, en 2002 à l'université de Houston, où elle est chercheuse. Ses recherches portent sur la vulnérabilité, le courage, la valeur ou encore la honte, thèmes sur lesquels elle a publié divers ouvrages.

Elle a également créé sa propre société de conseil, qui aide les organisations à intégrer au sein de leur culture les valeurs qui font naître la créativité et le changement.

Publications

Ouvrages