DVD
Français

Het monster van Parijs

Bibo Bergeron (directeur), M (compositeur), Stany Crets (interprète)
Public cible:
6-8 ans et plus, 9-11 ans et plus
In Parijs in 1910 is iedereen bang voor een reusachtig monster. Lucille ontdekt dat het monster niet gevaarlijk is en ook nog kan zingen. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Parijs
Titre
Het monster van Parijs
Directeur
Bibo Bergeron
Compositeur
M (FR)
Interprète
Stany Crets  (stem) Peter Van de Veire 1971- (stem) Marijn Devalck  (stem) Stan Van Samang 1979- (stem)
Titre uniforme
Un monstre à Paris
Langue
Français
Éditeur
A Film, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
78 min.
Note
Taalkeuze: Vlaams, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777944783

Commentaires

Franse animatiefilm in 3D-cgi van regisseur Bibo Bergeron (The Road to El Dorado; Shark Tale). In Parijs rond het jaar 1910 maken de verlegen filmoperateur Emile en zijn beste vriend Raoel per ongeluk van een vlo een groot monster dat de stad in rep en roer brengt. De politiecommissaris denkt hier politieke munt uit te slaan, maar het zangeresje Lucille ontdekt dat het monster niet gevaarlijk is en zelfs talent heeft voor zang. Samen met Raoel en Emile probeert zij hem uit de handen van de commissaris te redden. André Waardenburg (NRC 20-6-'12) noemt de vormgeving 'ronduit prachtig'. Hij is verbaasd over het feit dat de liedjes van Lucille in de oorspronkelijk Engelse versie, ingezongen door Vanessa Paradis, zijn opgenomen terwijl de liedjes die de vlo zingt in het Nederlands zijn vertaald. Marco Weijers (Telegraaf 20-6-'12): '(...) prachtige gedetailleerde decors en aansprekende personages. De opzwepende muziek met zang (...) is een ander pluspunt. Dat het verhaaltje enigszins met de…Lire la suite

À propos de Bibo Bergeron

CC BY-SA 4.0 - Image by ERIO TAC FRANCE

Éric « Bibo » Bergeron est un réalisateur et scénariste français, né à Paris. Il a fait son apprentissage du film d'animation à l'école des Gobelins, à Paris, en 1984-1985[réf. nécessaire].

Biographie

Affaire judiciaire

Après une garde à vue fin 2019, Éric Bergeron est mis en examen pour harcèlement sexuel et viol début janvier 2020 dans le cadre d'une affaire liée à la production du film Un monstre à Paris, pour des faits remontant à 2007 et qui auraient conduit au suicide en 2017 de la victime présumée ,,.

Filmographie

Réalisateur