Livre
Néerlandais

Don Kameleon en de schat van Ani Mala

Bavo Dhooge (auteur), Steven Dhondt (dessinateur), Nico De Braeckeleer (auteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Op zoek naar de beruchte schat van Ani Mala belandt Don Kameleon samen met Harry en Paddy in de woestijn. Het lukt Don Kameleon niet meer om zich te vermommen, wat behoorlijk lastig is als je een kameleon bent.
Sujet
Spioneren
Titre
Don Kameleon en de schat van Ani Mala / concept Samuel Dhooge ; tekst en red. Bavo Dhooge en Nico De Braeckeleer ; ill. Steven Dhondt
Auteur
Bavo Dhooge Nico De Braeckeleer
Dessinateur
Steven Dhondt 1974-
Concepteur
Samuel Dhooge
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
177 p. : ill.
ISBN
9789059327306 (hardback)

Commentaires

Spion 009, Don Kameleon, is hoognodig aan rust toe. Hij hoopt die te vinden in het vakantiehuis van zijn vriend Paddy, maar komt lelijk bedrogen uit.
Omdat het Geheim Dierenverbond krap bij kas zit, hebben ze een wel heel bijzondere manier bedacht om Don Kameleon zijn nieuwe opdracht mee te delen. Een imposante beer jaagt de spion het huisje van Paddy uit en wonder boven wonder belandt Don in een grot, waar een brief ligt waarin staat dat hij naar het Natuurhistorisch Museum van Ani Mala moet gaan. Daar krijgt hij te horen dat hij op zoek moet gaan naar de staartpunt van een dinosaurus. Op dit gestolen botje staat een schatkaart gekrast. Het geheim van de schatkaart werd toevallig ontdekt nadat Dons helper, Harry, onhandig het skelet van de dinosaurus had omgestoten. Als beloning voor deze ontdekking krijgt Harry de titel van prins. Dit laat hij het ganse avontuur door vallen, tot grote ergernis van zijn vrienden.
Don vindt het vermiste botje en besluit ook op zoek te gaan …Lire la suite
Spion Don Kameleon (ik-figuur) moet met zijn vrienden Harry en Paddy van het Geheim Dierenverbond op zoek naar de schat van hun land Ani Mala. Ze volgen het spoor van de dief van een staartbotje uit het Natuurhistorisch Museum waarop een schatkaart stond afgebeeld. Al snel komen ze in Zandhopië terecht waar hun tal van hindernissen wachten. Derde deel in de serie 'Don Kameleon'. Het verhaal ontbeert de beoogde spanning, maar herbergt vooral allerlei heftigheden, wat zich onder andere uit in het vele gebruik van uitroeptekens. De verhaallijn schiet alle kanten op dankzij Dons mogelijkheid om van kleur en vorm te veranderen. Er lijkt meer aandacht te zijn uitgegaan naar de uitvoering dan naar de inhoud van het verhaal. De stripachtige illustraties verhogen de laagdrempeligheid ervan nog verder en versterken de tekstuele humor aanzienlijk. Deze combinatie zal spaarzame lezers zeker aanspreken. Qua verhaallijn, uitvoering, lay-out en typografie lijkt deze serie sterk op de kaskrakers van …Lire la suite

Suggestions