All the light we cannot see : a novel

Anthony Doerr (auteur)

All the light we cannot see : a novel

Genre:
Door de Tweede Wereldoorlog en D-Day raken de levens van een blind Frans meisje en een jonge Duitse militair in St. Malo met elkaar verbonden.
Sujet supplémentaire
Blindheid
Titre
All the light we cannot see : a novel
Auteur
Anthony Doerr
Langue
Anglais
Éditeur
London: Fourth Estate, 2015
531 p.
ISBN
9780007548699 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires

Marie-Laure groeit na de dood van haar moeder op met haar vader. Als ze op haar zesde in 1934 blind wordt, bouwt hij, slotenmaker in een Parijs museum, in miniatuur haar omgeving na, zodat ze zich buiten kan oriënteren. Maar als de Duitsers in 1940 Parijs bezetten, moeten ze vluchten en trekken in bij haar oudoom in Saint Malo, die pleinvrees én een zender heeft. In het Duitse Essen woont Werner met zijn zusje in een weeshuis sinds zijn vader, mijnwerker, omkwam. Hij vindt een radio en ontdekt zijn talent voor elektronica dat hem een plaats oplevert aan een militaire academie. Naar het front gestuurd, komt hij in 1944 in St. Malo, met grote gevolgen. Van de Amerikaanse auteur (1973) verschenen eerder de meer dan eens bekroonde verhalenbundel ‘The shell collector’*, de roman 'About Grace'** en de verhalenbundel 'Memory wall'***. In deze tweede roman, waaraan hij tien jaar werkte, verweeft hij in veel korte hoofdstukken om-en-om over de twee hoofdpersonen heel knap hun levens in een bij…Lire la suite

À propos de Anthony Doerr

CC BY-SA 3.0 - Image by Librairie Mollat

Anthony Doerr, né le 27 octobre 1973 à Cleveland dans l'Ohio, est un écrivain américain.

Son roman Toute la lumière que nous ne pouvons voir, figurant sur la New York Times Best Seller list, lui vaut le prix Pulitzer en 2015.

Biographie

Il a étudié à ''University School'' et plus tard, en 1995, il a été promu à Bowdoin College à Brunswick, Maine. Il vit maintenant avec sa femme et deux fils à Boise, Idaho.

Œuvre

Romans

  • À propos de Grace [« About Grace »] (trad. Judith Roze), Paris, Albin Michel, coll. « Terres d'Amérique », 2006, 469 En lire plus sur Wikipedia