CD
Néerlandais

Jip en Janneke ; Fluitje van een cent : kindermusicals

Annie M.G. Schmidt (auteur), Harry Bannink (compositeur)

Jip en Janneke ; Fluitje van een cent : kindermusicals

Public cible:
Tous les âges
Genre:
Titre
Jip en Janneke ; Fluitje van een cent : kindermusicals
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Compositeur
Harry Bannink 1929-1999
Langue
Néerlandais
Éditeur
Jaz, 2005
1 cd
Durée
00:32:06
Note
Met teksten
EAN
8713953024802
CDR
LAX1630

Commentaires

Twee musicals (elk van ongeveer een kwartier) worden op de cd vertolkt door een musicalkinderkoor, waarbij het gezongen verhaal wordt aangevuld met korte gesproken tekstjes. Ook stemmen van volwassenen spelen daarbij een bescheiden rol. In 'Jip en Janneke' komen de bekende buurkindertjes en hun hondje Takkie aan bod. In 'Fluitje van een cent' gaat het om de altijd ontevreden zijnde miesmuizers, die door de schillenman met een gevonden fluitje worden weggetoverd en gestraft. De tekst van de liedjes is in een boekje aan de cd toegevoegd. Zo kunnen de liedjes worden meegespeeld, meegezongen en als kleine musical worden opgevoerd. Ook als luister-cd geven beide musicals een goed te volgen verhaal. De vrolijke liedjes worden vlot en duidelijk gezongen. De tekst getuigt van humor en fantasie. De instrumentale begeleiding ondersteunt en verlevendigt de zang. Ze vormt daarbij een wezenlijk onderdeel van het geheel. Inhoud en muziek zijn afgestemd op het nog jonge schoolkind.

À propos de Annie M.G. Schmidt

CC BY-SA 3.0 nl - Image by AVRO

Anna Maria Geertruida Schmidt, née à Kapelle, le 20 mai 1911 – morte à Amsterdam, le 21 mai 1995, est une poétesse néerlandaise, auteur de chansons, livres, pièces de théâtre, comédies musicales et drames pour radio et télévision.

Elle est surtout célèbre pour ses livres d'enfants, entre autres: Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Abeltje et ses chansons d'enfants, entre autres Dikkertje Dap et Het Beertje Pippeloentje. Des générations de Néerlandais ont grandi avec ses poèmes et ses contes, et c'est ainsi que son œuvre est devenue une part de la mémoire collective des Pays-Bas d'après-guerre.

Biographie

Annie M.G. Schmidt est la fille d'un pasteur de Kapelle. Elle est d'abord bibliothécaire à Amsterdam et Vl…En lire plus sur Wikipedia